Afbeelding

Grenspark online vlot ontdekken

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Op 24 mei vond de 21-ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats, een dag die door vele Europese parken wordt gevierd. Door omstandigheden gebeurde dat dit jaar online. 

Grenspark Kalmthoutse Heide hielp de bezoekers op weg om vlot het gebied te ontdekken en presenteerde vol trots een nieuwe website: https://grensparkkalmthoutseheide.com/.

Via deze nieuwe website kunnen bezoekers zich snel oriënteren in het uitgestrekte gebied van 6000 hectare. De website biedt een duidelijk overzicht over hoe je de natuur en het afwisselende landschap kan ontdekken. Voorzitter Martin Groffen van Grenspark Kalmthoutse Heide: “Voor veel mensen start een bezoek aan Grenspark Kalmthoutse Heide online. Wandelaars kunnen filteren op afstand en op startpunt. Je kan ook heel duidelijk zien op welke wandelroutes de hond mee kan. Dat kan op heel wat routes, mits de hond is aangelijnd zodat die de reeën of grondbroeders zoals de nachtzwaluw niet opschrikt.”

De website past zich probleemloos aan het scherm van mobiele telefoons of andere toestellen aan. Snel tijdens de wandeling extra informatie opzoeken of de beste route plannen kan dus vanaf nu heel gebruiksvriendelijk. De vele beelden op de website maken ook sneller duidelijk wat een rijkdom aan natuur en landschap Grenspark Kalmthoutse Heide biedt. De website bevat ook een duidelijk overzicht van de 27 horeca- en recreatiezaken in de omgeving die in het Grenspark bezoekers verwelkomen.

Deze ondernemers zijn door het Grenspark opgeleid om bezoekers te helpen om het onderste uit de kan te halen bij hun bezoek aan het gebied.

Voorzitter Martin Groffen (Grenspark Kalmthoutse Heide): “We kijken intussen samen met onze Gastheren van het Grenspark uit naar de heropening van de horeca- en verblijfsrecreatie. Zij zullen, zodra het op een veilige manier kan, opnieuw vol moed klaarstaan om de ideale omkadering aan te bieden bij een bezoek aan Grenspark Kalmthoutse Heide.”

Gezondheid

Het thema van de Dag van de Nationale Parken is dit jaar extra actueel: dit jaar staat de Dag van het Nationaal Park in het teken van Natuur en Gezondheid.

Afbeelding