Oefenen bij de reanimatiecursus.
Oefenen bij de reanimatiecursus. Foto: Dennis van Loenhout

Veel animo voor reanimatiecursus

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Meer dan 200 inwoners van de gemeente Woensdrecht hebben zich in de eerste helft van dit jaar opgegeven voor een reanimatiecursus met AED-gebruik, gefinancierd door de gemeenteraad van de gemeente Woensdrecht.

Door gezamenlijke inzet van de gemeente, EHBO-verenigingen, bedrijven, instanties en giften van burgers hangen er tientallen AED’s in de gemeente en is er een dekkend netwerk van AED-apparaten binnen de gemeente. Initiatiefnemer van de raad, Marc van Eekeren: “In juli 2019 heeft de gemeenteraad unaniem de motie aangenomen om € 3.500,- beschikbaar te stellen voor reanimatiecursussen met AED-gebruik. De gemeenteraad erkent het belang van burgerhulpverlening en draagt graag een steentje bij om ervoor te zorgen dat er voldoende inwoners goed opgeleid zijn.” Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Door gezamenlijke inzet van de gemeente, EHBO-verenigingen, bedrijven, instanties en giften van burgers hangen er tientallen AED’s in de gemeente en is er een dekkend netwerk van AED-apparaten, binnen de gemeente. Met de impuls van de gemeenteraad om de kosten van een reanimatiecursus met AED- gebruik te vergoeden, zijn er veel mensen opgeleid om de apparaten goed te kunnen gebruiken.
In de eerste maanden van 2020 organiseerden de EHBO-verenigingen van Hoogerheide, Putte en Ossendrecht een reanimatiecursus voor alle inwoners van de gemeente Woensdrecht, waarbij extra data nodig waren. Vanwege coronamaatregelen is een aantal cursussen later.