Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Vrijeschool start in Het Palet

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Vrijeschool De Zeeridder kan in augustus, als het nieuwe schooljaar begint, van start in Brede School Het Palet aan de Frans Halsstraat in Bergen op Zoom.

Op dat moment hebben twee basisscholen van twee verschillende schoolbesturen onderdak in één gebouw. De vrijeschool maakt onderdeel uit van Stichting ABBO (Algemeen Bijzonder Basis Onderwijs) en Het Palet valt onder de Lowys Porquinstichting. De vrijeschool is dit schooljaar al voorzichtig begonnen met een kleutergroep in basisschool De Krabbenkooi. Omdat men echter op zoek was naar meer ruimte, zijn er verschillende opties onderzocht.

Het schoolbestuur ABBO heeft samen met de gemeente onderzocht wat de beste tijdelijke locatie voor de vrije school kon zijn. Deze locatie moest aan een aantal voorwaarden voldoen: -voldoende ruimte voor de eerste paar schooljaren voor minimaal 4 lokalen en extra ruimte voor o.a.directie, een teamkamer en ruimte voor de intern begeleider; goede bereikbaarheid via toegangswegen en snelweg; gemakkelijke bereikbaarheid van bos. Brede School Het Palet voldoet aan al die voorwaarden.

In afwachting van de definitieve plek wordt de vrijeschool meegenomen in het huisvestingsplan voor alle scholen voor basisonderwijs.

Meer berichten