Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Bep Tielemans

Landgoed De Hertgang gaat weer open

HALSTEREN - Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, gaat Landgoed De Hertgang in Halsteren weer open. Uiteraard worden daarbij de huidige maatregelen tegen het virus in acht genomen.

Tot en met 31 mei is De Hertgang alleen op afspraak te bezichtigen en worden er geen rondleidingen gegeven, maar vanaf 1 juni is het Landgoed op tweede pinksterdag en iedere eerste zondag van de maanden juni tot en met oktober geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang kost € 4,50 per persoon en aanmelden kan bij het bezoekerscentrum. Voor deelname aan de rondleiding om 14.00 uur, dat is bij de prijs inbegrepen, dan graag vooraf inschrijven vanwege de beperkte groepsgrootte. Dit kan via telefoon 0164-683801 of e-mail: hertgang@planet.nl.

Vanaf 1 juni is ook het terras bij het bezoekerscentrum weer in gebruik. Hier kan koffie, thee of fris gedronken worden, al dan niet met wat lekkers erbij. Bezoekers kunnen tijdens de openstelling uiteraard op eigen gelegenheid langs de tuinen en door het arboretum wandelen – er is een route uitgezet die langs de mooiste delen voert – maar leuker is het om deel te nemen aan de rondleiding om 14.00 uur. In juni zal de gids de aandacht zeker vestigen op bijvoorbeeld de Japanse Storax boom (Styrax Japonicus). Een sierlijke boom die in juni bloeit met hangende trossen vol witte klokjes, die een lekkere geur verspreiden. Maar er is uiteraard veel en veel meer te zien.

Benieuwd? Kom dan maandag 1 juni op tweede pinksterdag of zondag 7 juni naar De Hertgang en neem deel aan de rondleiding om 14.00 uur. De gids neemt u dan mee langs de tuinen en het arboretum van het landgoed, dat bijna zes hectare groot is. U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren.
Komt u liever op een andere dag of wilt u met een groep of gezelschap komen, dan kan dat ook. Bel of mail dan wel even om een afspraak te maken (0164-683801 / hertgang@planet.nl). Kijk voor alle mogelijkheden op de site van De Hertgang: www.dehertgang.nl.

Meer berichten