Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Ben van Hoof
Ben van Hoof

Zesde single BenooZ uit Putte

PUTTE - De Putse zanger/muzikant Ben van Hoof alias BenooZ had eigenlijk op 10 april zijn alweer zesde single “Van alles wat” willen uitbrengen. Maar vanwege het vervelende coronavirus werd in overleg met zijn producer Ronald Visch van Rood Hit Blauw Productions besloten om de release te verschuiven naar 27 mei.

Van BenooZ is bekend dat je van hem geen levenslied moet verwachten alhoewel zijn eerste single 'Prachtige vrouw dit misschien toch wel een beetje is. Nee, BenooZ maakt liever een beetje 'Nederrockachtige' muziek. En daar moet je natuurlijk wel van houden. Alhoewel BenooZ wel voor andere artiesten graag levensliederen wil schrijven en inmiddels ook al diverse nummers in deze stijl heeft geschreven.

Ben van Hoof schrijft al zijn teksten en muziek zelf en ook bij zijn nieuwe single is dit weer zo. "De teksten zijn dus niet in het genre 'Ik hou van jou en blijf je trouw' maar zijn toch altijd net iets anders en toch goed te begrijpen", aldus BenooZ. De composities zijn altijd vreemde akkoordenschema’s en verrassende modulaties. Ook de arrangementen van de nummers zijn niet alledaags. In zijn eigen studio “Muziekstudio Nose” neemt Ben zijn nummers op en alle gitaar- en keyboardpartijen speelt hij zelf in. De zang en het koor wordt bij de studio van Laurence van Wessel opgenomen en de drumpartij wordt door een echte drummer weer in een andere studio opgenomen. De eindmix wordt door Ben zelf gedaan en de mastering wordt ook weer uitbesteed, want dit is toch een vak apart.

'Van alles wat' gaat over een dame die eigenlijk van alle markten thuis is en allerlei kwaliteiten bezit. Uiteindelijk is de dame een ongelofelijke schat en is ze nog meer waard dan een engel.

Ben heeft weer diverse dorpsgenoten betrokken in zijn productie. Zo is de hoesfoto gemaakt door Kevin van der Kleij. Kevin heeft landelijke bekendheid gekregen met zijn dansgroep 'Avant Garde Collective' en heeft in het verleden nog gewerkt bij het schoonmaakbedrijf van BenooZ “Schoonmaakcentrum Ben van Hoof”. Als nieuwe hobby maakt hij nu ook foto’s en hij wou dan ook graag de foto sessie doen voor BenooZ en het resultaat mag er zijn.

Ook in de clip zijn diverse Puttenaren te zien want zijn muzikale collega’s Viola, Peter, Kees en Ron van blues en rockband “Triple-B”, waar Ben gitarist/zanger is, hebben een rol in de in de clip gekregen als koor en band. De clip is weer een beetje komische clip waarin BenooZ zelf diverse dubbelrollen speelt. En ook een zeer bekende cartoondame speelt de hoofdrol, kortom zeer zeker het bekijken waard.

BenooZ is te volgen op facebook. Ook zijn studio “Muziekstudio Nose” heeft een facebook pagina en een website www.muziekstudionose.nl. De nieuwe clip zal onder andere op YouTube en op TV Oranje vanaf 27 mei 2020 te zien zijn.

Meer berichten