Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Dennis van Loenhout

Belgische ambassade helpt Voedselbank

BERGEN OP ZOOM – Met een cheque van 12.000 euro stond Dirk Achten, ambassadeur van België in Nederland, op vrijdag 15 mei voor de deur bij voedselbank Goed Ontmoet in Bergen op Zoom.

Zijn schenking is een steuntje in de rug, in moeilijke tijden waarin het goed is om te onthouden dat België en Nederland – ondanks de tijdelijk gesloten grenzen – goede vrienden zijn. Voorzitter Corry Damen gelooft haar ogen nauwelijks als ze, onder toeziend oog van burgemeester Frank Petter, de cheque ziet die Dirk Achten haar overhandigt. Achten noemt de gift van zijn ambassade een “teken van verbondenheid en een bijdrage aan een organisatie die actief is in de vuurlinie van de crisis.” Damen zegt “zeer vereerd” te zijn met de gift, die wordt ingezet voor de zes uitgiftepunten van de Voedselbank, waarmee hulpbehoevenden uit de hele grensregio worden bediend.
Burgemeester Petter stelt dat de grenssluiting zich elke dag laat voelen in de regio: “We moeten zo snel mogelijk van die blokkade af.” Achten is zich bewust van de problemen die de grensafsluiting met België in de regio teweeg brengt: “Elke grensregio kent een dynamiek vervlechting die enorm belangrijk is voor burgers, maar die men zich in de hoofdsteden onvoldoende beseft. Dat moeten wij op de kaart zetten, zodat het kan worden meegenomen in de besluitvorming.”

Meer berichten