Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Lezingen bij Halchterth

HALSTEREN/LEPELSTRAAT - Dinsdag 28 januari zal de heer Ben Goossens een lezing komen geven in heemhuis Hof van Ram over de crash van de Lancaster bommenwerper.

Deze bommenwerper is op 1 november 1944 aan de Kijkuit te Lepelstraat neergestort. Afgelopen 1 november 2019 is hier een officieel monument onthuld, in aanwezigheid van een groot aantal nabestaanden van de omgekomen piloten. De heer Goossens heeft heel wat te vertellen over deze crash en zijn contacten met de nabestaanden. Voor degenen die in 2019 naar zijn lezing geweest zijn heeft hij nu zijn presentatie uitgebreid. In dit jaar 2020, 75 jaar na dato, wil Ben Goossens in samenwerking met heemkundekring Halchterth graag weer vertellen over zijn werk en hoe belangrijk het is om niet te vergeten wat er is gebeurd. De aanvang van de lezing is 14.00 uur in heemhuis Hof van Ram aan De Beeklaan 29a te Halsteren. Toegang is gratis.

Fort de Roovere

Donderdag 30 januari, na de ledenvergadering, komt Peter Sinke bij de heemkundekring een lezing geven bij de Heemkundekring. Hij zal de aanwezigen in zijn lezing meenemen naar Fort de Roovere. De titel van de lezing is: Van bos naar beleefbaar monument. Over het behoud en herstel van Fort de Roovere, als levenswerk van zijn vader Jan Sinke. Fort de Roovere is nu een belangrijk monument in onze gemeente en er worden regelmatig rondleidingen gegeven. De Mozesbrug en Pompejustoren zijn over de hele wereld bekend als staaltje van bijzondere architectuur. De lezing begint om 20.45 uur.

Meer berichten