Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
V.l.n.r. Wesley, Jos, Sven en Gijs van Boy's Zonder Naam..
V.l.n.r. Wesley, Jos, Sven en Gijs van Boy's Zonder Naam..

Trots op praalwagens tijdens open dag Remise

CALFVEN - Zaterdag 11 januari was de open dag bij de Carnaval bouwclubs uit Woensdrecht. Veel bouwclubs uit de omgeving kwamen een kijkje nemen. Het hele jaar door werken de bouwclubs als een grote familie aan hun ontwerpen. Ze spieken af en toe bij elkaar, helpen elkaar altijd want iedereen heeft zijn eigen vaardigheden, maar vooral respecteren zij elkaars 'geheimen'. Iedereen mocht op de open dag de bouwwerken of een deel ervan bekijken.

Bouwclub 'de Bokkerijders' maakte er geen punt van. Elk jaar, 3 weken na de optocht wordt er tijdens de algemene ledenvergadering een nieuw thema voor het volgende jaar gekozen. Dit jaar is het thema 'Amerikaanse sporten'. Sander Wagenaars (Tjeu) tekent en werkt het gekozen ontwerp uit. Patrick Huijgens vertelde dat er tussen de 40 en 50 man het hele jaar bezig zijn om het ontwerp te maken. Van 4 tot 80 jaar oud, ieder met zijn eigen inbreng. Er wordt geschilderd, kleding genaaid, opgeruimd, gemodelleerd en gebouwd. Huijgens is trots dat de beelden op de praalwagen een kopie zijn van de echte sporters en hun uitrusting. Zelfs de streepjes op het tenue van de honkballer kloppen.

In tegenstelling tot 'de Bokkerijders' wil bouwclub 'Actief' uit Ossendrecht alleen maar een klein tipje van de sluier oplichten. Het thema heet 'Masterpinneland" maar waar ze mee bezig zijn is echt hartstikke geheim. Het wordt de grootste verrassing ooit en wordt op 15 februari, 1 week vóór de carnaval op de Pin (Wouwse Plantage) pas onthuld tijdens de optocht. Een week later op zaterdag 22 februari kunt u 'het geheim' bewonderen tijdens de optocht in Oud-Vossemeer, op zondag in Essen, op maandag in Hoogerheide, op dinsdag in Ossendrecht en op 7 maart in Eekeren.

'De Boy's Zonder Naam' uit Hoogerheide, is een jonge club met jonge leden en één ouder lid Cees van der Wegen. Zij hebben een carnavalswagen gekocht van Oud-Beijerland. Eerst hebben zij de wagen, die een constructiefout had, volledig gestript en met extra assen verstevigd. De auto op de voorkant van de wagen hebben ze veranderd en alle figuren zijn helemaal gerenoveerd. Achterop komt als waardering een look-a-like van Cees. De hoogte wordt precies binnen de norm van 8,5 meter gehouden en alles beweegt. Wesley Joosen en Danny Kerstens zorgen voor de techniek en Justin Joosen voor het spuitwerk. Vader Jos Joosen houdt alles goed in de gaten en samen met alle vrijwilligers maken zij er een waar kunstwerk van.

Zoals de wagens er nu uitzien worden het weer mooie, kleurrijke optochten met een flinke vleug humor. Dat kan ook bijna niet anders nadat er met zoveel plezier en gedrevenheid aan is gewerkt. Het is zeker een aanrader om te gaan kijken.

Meer berichten