Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Wendy Willemse met haar zoontje Raff in de hondensportruimte waar een driedaags benefiettoernooi plaatsvindt.
Wendy Willemse met haar zoontje Raff in de hondensportruimte waar een driedaags benefiettoernooi plaatsvindt.

Groots evenement na operatie baby

HOOGERHEIDE - Een ingrijpende gebeurtenis met een vier weken oude baby is de aanleiding geweest voor een mooi evenement dat op 6, 7 en 8 maart in Hoogerheide zal plaatsvinden: Super Monkey Agility Benefiet Toernooi.

Wendy Willemse (35) uit Hoogerheide beviel op 30 september van haar zoon Raff. Hoewel het in eerste instantie goed ging met het baby'tje, spuugde het vanaf een week of drie wel héél erg veel. Na aanhoudend projectielbraken ging Wendy met Raff naar de huisarts. "Raff hield geen voeding meer binnen, waardoor de dokter in eerste instantie dacht aan reflux (terugstromen van maaginhoud in de slokdarm, red.). De symptomen waren daarvoor te ernstig, en dus verwees de huisarts ons door naar het ziekenhuis", vertelt Wendy. In het ziekenhuis bleek er sprake te zijn van een te nauwe maaguitgang, ook wel pylorushypertrofie genoemd. Een operatie bleek onvermijdelijk, dus werd het jochie per ambulance naar het kinderziekenhuis in Rotterdam overgebracht. Daar werd de relatief kleine ingreep uitgevoerd. "Het was natuurlijk een spannende tijd, maar we hebben elkaar er doorheen geholpen", zegt Wendy met Raff op schoot. Het kind is dan ook volledig hersteld. "Ik kon de hele tijd bij Raff blijven, behalve tijdens de operatie zelf. Ik mocht bij hem slapen, wat gezien de omstandigheden erg fijn was. Ook is er veel begrip en aandacht voor de ouders. Ik zag dat ze er in het ziekenhuis alles aan doen om het de kinderen zo veel mogelijk naar hun zin te maken." Dit alles was voor Wendy aanleiding genoeg om een evenement te organiseren ter ere van Stichting Vrienden van het Sophia. Tijdens het evenement staat hondensport centraal. Dat is niet verwonderlijk, aangezien Wendy eigenaar van een hondentrainingscentrum in Hoogerheide is. Tijdens het driedaagse hondensport-toernooi moeten honden een aantal hindernissen achter elkaar afleggen, geleid door het baasje. In de loods aan Buitendreef 16 staan hindernissen zoals een wip, een tunnel en een brug. Het inschrijfgeld van 17 euro per combinatie, komt volledig ten goede aan de stichting. Met het geld doet ze er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door te zorgen voor aantrekkelijke aankleding van het ziekenhuis, speelgoed en ontspanningsmogelijkheden. Het evenement is beslist niet alleen voor hondensporters, benadrukt Wendy. Er is een bingo, een tombola en workshops. ='

De zoon van organisator Wendy Willemse onderging begin november een operatie in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De Stichting Vrienden van het Sophia doet er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Wendy organiseert het benefiet-evenement samen met: Patrick Tunders, Patricia van Hooreweghe, Ben en Jeanne Willemse (ouders Wendy), Hein van Bommel, Michiel en Ingrid lazeroms, Annemieke Wijshake, Bianca van Gastel, Esther Buth en Melissa Bauwens.

Op alle drie de dagen zijn er hondensportwedstrijden. Met name op zaterdag is er ook van alles te beleven voor mensen die zelf niet aan hondensport doen. Zaterdagavond is er een benefiet buffet met gevolgd door een bingo. Prijzen zijn onder meer een waardebon van €200 voor Van Bommel schoenenmode Breda, luchtballonvaart, zweefvliegen en een E-rijbewijs. Het hele weekend zijn er stands, prijsvragen, workshops en voor kinderen is er een springkussen.

Na afloop van de eerste dagen dat de inschrijving geopend is, is het toernooi al grotendeels volgeboekt. Er kunnen maximaal 120 deelnemers per dag inschrijven. In combinatie met de andere bezoekers hoopt de organisatie vijfhonderd mensen te mogen verwelkomen. Het streven is om met alle activiteiten bij elkaar 10.000 euro in te zamelen voor het goede doel.

Meer berichten