Afbeelding

Nieuwjaarsconcert De Hoop

Algemeen

OSSENDRECHT - Op zaterdagavond 18 januari aanstaande verzorgt Harmonie De Hoop uit Ossendrecht haar jaarlijkse Nieuwjaarsconcert in de Drieschaar. Het belooft weer een prachtig concert te worden waarbij het orkest haar veelzijdigheid zal laten horen. Er is niet gekozen voor een centraal thema, maar een diversiteit aan muziekgenres waarbij solisten de kers op de taart zijn.

De zaal gaat om 19.00 uur open en de entree is gratis. Iedereen is van harte welkom. Bent u nog nooit geweest, verras uzelf eens met een bezoekje aan de plaatselijke harmonie. U zult niet bedrogen uitkomen, integendeel, garandeert het bestuur.

Het orkest van De Hoop heeft weer maanden gerepeteerd en de muzikanten hebben uren muziek maken achter de rug. De Hoop heeft een mooi programma uitgekozen waarbij een aantal nummers gerelateerd zijn aan 75 jaar bevrijding, die we recentelijk nog uitgebreid in de regio gevierd hebben. De mars Arnhem, Soldaat van Oranje en Colonel Bogey mars vallen onder deze noemer en worden ingetogen gespeeld.
Daarnaast speelt de harmonie onder andere El Camino Real van componist Alfred Reed, Hymn of the Highlands gecomponeerd door Philip Spark met een solo voor de saxofoonsectie van de harmonie en Sorry gecomponeerd door Kyteman solist Arno van Dongen op de bugel. Tevens staan Greatest Hits van Queen op het programma, The Lion King, Efteling Highlights met als gastsoliste op viool Joke de Jong.

Muziek met een staartje
Onderdeel van het programma zijn een aantal nummers waarbij leerlingen van De Hoop meespelen met het groot orkest. Zes jaar geleden is de harmonie onder de bezielende leiding van Willem Bogers begonnen met wekelijkse muzieklessen op de plaatselijke basisschool. Via deze lessen op school heeft de harmonie, met veel inzet van eigen leden en de nodige financiële middelen, het lokale muziekonderwijs nieuw leven ingeblazen. En daar plukt de harmonie nu de vruchten van. De afgelopen jaren zijn er ruim honderd kinderen die blokfluitlessen hebben gevolgd, daarvan zijn er ook een aantal doorgestroomd naar blaasinstrument. De eerste leerlingen zijn gestart in een opleidingsorkest en zijn op dit moment zo ver dat ze een stukje met het groot orkest kunnen meespelen met speciaal uitgekozen muziek. En dat gaat tijdens het nieuwjaarsconcert gebeuren. Een feestelijk moment voor onze vereniging. "Alleen al voor deze leerlingen die inmiddels jaren van intensief oefenen op hun instrument achter de rug hebben, hopen we op een volle Drieschaar. Het zou een mooie beloning zijn voor alle inspanningen die wij als vereniging gedaan hebben. U komt toch ook?"