Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Actie Kerkbalans 2020

HALSTEREN – De landelijke Actie Kerkbalans gaat van start op zaterdag 18 januari. De klokken van de kerken zullen de jaarlijkse actie inluiden, een actie die bij de leden om een financiële bijdrage vraagt, zodat de kerken hun maatschappelijke functie kunnen blijven vervullen. Kerken zijn afhankelijk van deze bijdragen daar zij geen subsidie krijgen van de overheid. Het thema voor 2020 is "Geef voor uw kerk". De nadruk ligt op het samen kerk-zijn en rol van de kerk binnen de gemeenschap.

Binnen de Quirinuskerk staat in 2020 de viering van 75 jaar bevrijding van Nederland centraal. In oktober is de bevrijding uitgebreid herdacht en gevierd, in de gemeente Bergen op Zoom, in Halsteren en Lepelstraat. De Canadese vlag wapperde uitbundig bij de kerk, de Dorpsstraat was gevuld met muziek en een optocht van voertuigen uit Wereldoorlog II. Wij realiseerden ons hoe kostbaar het is vrij te zijn en hoe belangrijk het is samen te kunnen komen in markante kerken als die van de Christoffelparochie.

Essentieel
Iedere donderdag- en zondagochtend zijn er vieringen in de Quirinuskerk. Met Kerstmis en Pasen en met speciale gelegenheden komen mensen er samen om lief en leed met elkaar te delen. De pastores en heel veel trouwe vrijwilligers doen dag in dag uit hun best om de parochiekerken draaiende te houden. Zij doen dat samen, bezield en met veel plezier. Ondanks hun vrijwillige inzet is er veel geld nodig om dat te kunnen doen. De actie Kerkbalans is essentieel om de begrotingen sluitend te krijgen.

Meer berichten