Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Proficiat aan diamanten paar

HOOGERHEIDE - Jan en Riet van den Broek-Bartels vierden vrijdag 3 januari 2020 hun 60-jarig huwelijksjubileum. Loco burgemeester Hans de Waal kwam het diamanten paar in hun woning aan Hof van Holland in Hoogerheide gelukwensen.

Jan, 29 jaar, kwam uit Kruisland en Riet, 22 jaar, uit Nispen. Zij ontmoetten elkaar voor het eerst in danszaal Erato in Roosendaal. Jan stond op het balkon samen met zijn kameraad en die wees Jan op Riet: "Dat is een goeie voor jou". Het enige probleem was dat Jan niet kon dansen en nu zoveel jaar later kan Jan dat nog steeds niet. Jan bracht Riet die avond op de fiets naar Nispen en het werd gelijk 'aan'. Anderhalf jaar later trouwden zij. Na de plechtigheid in de kerk werd er op de boerderij van Riets ouders een bescheiden feestje gevierd. Ze trokken in op de boerderij van Jans moeder en de dag na de bruiloft stonden ze gewoon samen op het land te werken. "Tja, zo was dat nu eenmaal als je boer was. Gelukkig was Riet van huis uit het werken op de boerderij al gewend."

Ze kregen drie zonen en hebben inmiddels twee kleindochters. In 1962 gooiden ze het roer om en verhuisde het gezin naar Wouwse Plantage. Jan ging in de bouw werken en Riet besloot een opleiding tot bejaardenverzorgster te volgen, waarna ze negen jaar lang nachtdiensten draaide in St. Margaretha in Huijbergen. Vakanties werden met het gezin op de camping in Spanje gevierd en later samen in Oostenrijk. Veel tijd hebben ze doorgebracht in het zwembad en op de jeu-de-boulesbaan met hun zwemgroep 'de Kneuters en de Kneuterinnen'. Toen er in Hoogerheide een appartement vrij kwam verhuisden ze. Jan en Riet brengen brengen veel tijd door met de computer en Ipad. Jan kijkt graag films en Riet speelt met de familie via de app fanatiek 'Wordfeud'.

Meer berichten