Afbeelding

Hiphopdansers Sportploeg op gala

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het traditionele Sportgala van de gemeente Bergen op Zoom was dit jaar een festijn van jonge winnaars. Het hoogtepunt - voor Halsteren althans - kwam toen de Pineapple Crew werd uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar.

Eerder dit jaar lieten de piepjonge, voornamelijk Halsterse hiphopdansers zich eerder al tot wereldkampioen kronen, maar hun succes op het Sportgala zagen ze écht niet aankomen.
De Pineapple Crew is onderdeel van de Bergse dansschool Boogie Down. Nederlandse titels hebben ze op zak, ze werden al Europees kampioen en deze zomer schreven ze ook de titel "wereldkampioen streetdance" op hun cv in het Britse Blackpool. En nu zijn ze dus ook Sportploeg van het Jaar in hun eigen gemeente. De Pineapple Crew heeft Halsterse roots, trainster Ivana Suijkerbuijk komt uit Halsteren, net als dansers Merel Martijnse (9), Sofie Beekhuizen (8), Lynn Esseling (9), Sara Lambrechts (9) en Laurie Langenberg (9). Wereldkampioen zijn vinden ze " heel erg leuk!" "Want dan ben je de allerbeste in je categorie" , zeggen Sara en Laurie. Maar dat ze Sportploeg van het Jaar zouden worden op het Sportgala in Bergen op Zoom, dat had niemand verwacht. Merel en Sofie vertellen waarom: "Die anderen zijn zo groot, en zo goed, wij dachten dat die wel zouden winnen."

Basketballer Bas Leyte (21) werd uitgeroepen tot Sportman van het Jaar, Anouk van Gils (19) werd Sportvrouw van het Jaar. Tennisster Monique de Klerk (55) mag zich Seniorsporter van het Jaar noemen en Spado-trainer Mickel van Ekeren is Sportvrijwilliger van het Jaar. Evenement van het jaar werd het 116 jaar oude Concours Hippique. De 11-jarige Suzie Pellis is voor de tweede keer Sporter van het Jaar met een beperking. De aanmoedigingsprijs ging naar de jonge snowboarder Sam Vermaat, die zegt dat hij "een beetje vliegen" met zijn snowboard het allermooiste vindt. Sam is vastbesloten om ooit schitteren op het Sportgala van NOC*NSF. Dan is de aanmoedigingsprijs in Bergen op Zoom een perfecte start.

Afbeelding