Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Vertolkte De Volharding vorig jaarconcert het thema 'Timeless', aanstaande zaterdag is dat 'On Demand'.
Vertolkte De Volharding vorig jaarconcert het thema 'Timeless', aanstaande zaterdag is dat 'On Demand'. ( )

'On Demand' door De Volharding

PUTTE - De Putse Fanfare De Volharding geeft zaterdag 7 december een groots concert van in MFC de Biezen.

Al heel wat maanden geleden, bijna een jaar, zijn de voorbereidingen gestart voor dit concert en dat heeft zo z'n effect. Een uitgebalanceerd programma, een mooie aankleding en voor het publiek vele verrassende wendingen.

Sinds enige tijd zijn zaken als abonnee-tv, spotify e.d. algemeen ingevoerd. Een enorme bak aan allerlei titels van films, documentaires en muziek zijn op tv en mobiele telefoon beschikbaar. De concert commissie heeft samen met de muziekcommissie en dirigent een mooi concept in deze stijl opgezet.

Muziek: "On Demand". En dat op de bekende Volharding manier. Een programma in een losse stijl, met een verrassende presentator en op het bekende, muzikaal hoge niveau. Allerlei multimedia worden deze avond gebruikt om het geheel aan te kleden, een juist beeld te verschaffen van de artiesten

Enkele titels? "Out of Africa", de aangrijpende film uit 1985 met bijzonder sfeervolle muziek van John Barry. Hoe kan iemand met muziek zo mooi schilderen? Niet voor niets won de componist een Oscar voor de beste film- muziek in dat jaar. En wat te denken van "Tin-tin"? Al sinds 1928 schreef de Belgische striptekenaar Hergé regelmatig over de belevenissen van deze jonge held. Maar, pas in 2001 vond in Antwerpen de première plaats van de musical: "Kuifje, de zonnetempel". De Belgische componist Dirk Brossé schreef hiervoor de muziek. Dé bioscoop hit van afgelopen jaar was natuurlijk Bohemian Rhapsody. De legendarische Engelse formatie Queen met hun voorman, Freddy Mercury. Dé artiest van deze avond? Voor velen wellicht onbekend, maar dat zal na deze avond anders zijn. Michael Asnot, woonachtig in Schoten, België, heeft inmiddels een flinke palmares opgebouwd als freelance zanger/gitarist. Met zijn eigen projecten, z'n singles, Youtube kanaal maar ook als vaste stand-in van Clouseau zanger en gitarist: Chris Wauters. Asnot gaat ons vermaken met virtuoos gitaarspel en gevoelige songs. Zowel solo als met het orkest samen.

Met gezellige, entertainende muziek door het orkest samengesteld door Marco Saanen belooft net als vorig jaar weer een gezellige napraat- gelegenheid te worden. Donateurs krijgen 25% korting op een 2-tal kaarten. U kunt voor kaarten terecht bij: De leden van de Volharding, bij MFC de Biezen, volhardingputte@gmail.com of telefoon: 0164-602412.

Meer berichten