Joris Koeleman legt aan in Huijbergen.
Joris Koeleman legt aan in Huijbergen.

Gentlemen Derby: Vivoo - Grenswachters

Algemeen

HUIJBERGEN – Vivoo – Grenswachters is van alle Woensdrechtse derby's veruit die met de minste historie. In het nieuwe millennium kwamen de teams op het heilige Huijbergse gras slechts tweemaal in competitieverband tegen elkaar uit.

In het seizoen 2009-2010 nam de Braziliaanse balvirtuoos Mille Mendes zijn team op sleeptouw en boekte Grenswachters een 0-4 overwinning. Op 7 september 2017 herhaalden de Puttenaren dit huzarenstukje tijdens de seizoensouverture. Onder meer door twee goals wist aankoop Giovanni Verduijn sportief de aandacht op zich gevestigd. Slechts enkele wedstrijden later leverde administratieve dwaling rond diens overschrijving hem een lange schorsing op en hiermee lijkt de talentvolle aanvaller voorgoed uit de Putse contreien verdwenen. Zondag krijgt Vivoo de kans om zich te revancheren.

Weekend

Na de winst op Wernhout zou voor Vivoo een tweede zege in eigen huis welkom zijn. Qua timing misschien wel hét moment om met name Grenswachters sportieve pijn te doen. Volgens de overleveringen behoort het tussenliggende weekend tijdens de traditionele Putse kermis niet tot de meest favoriete speldagen voor de groen-gelen.

Vivoo startte voor de derde maal in haar historie aan een nieuw avontuur in de Vierde Klasse. Geen gelukkig huwelijk daar na weerzien met het niveau steevast een degradatie volgde. Handhaving vormde derhalve de ultieme opgave en uitdaging voor aanvang van het huidige seizoen. Na vier wedstrijden spreken de criticasters van een ietwat valse start. Tegenover de thuiszege op Wernhout stonden twee ruime nederlagen bij ODIO en WVV'67. Zondag leek de derde opeenvolgende uitwedstrijd puntloos te gaan eindigen. Ver in de tweede helft kwam SVC op voorsprong. Het was uiteindelijk routinier Jeroen van Gastel die de terugreis vanuit Standdaarbuiten nog iets dragelijker maakte, 1-1. Tegen Grenswachters wacht het team van Rudo Gommers haar volgende derbyopdracht. Voor Jordy van Gastel en Kylan Timmermans een weerzien met hun teamgenoten van vorig seizoen. De rentree op het Huijbergse nest had voor beiden tot op heden nog niet het beoogde rendement. Timmermans kwam vanwege een blessure nog niet aan spelen toe, Van Gastel zoekt nog naar diens beste vorm.

Ongeslagen

Vivoo-Grenswachters is het vierde hoofdstuk in de Gentlemen Derby, alwaar Hendrik Rooijmans met negen punten het algemeen klassement leidt.

Grenswachters behield ook in de vierde wedstrijd haar ongeslagen status. Laagvlieger NSV uit Nispen had op Sportpark De Buizerd weinig tot niets in te brengen. Het was good-old Mark Leenaerts die zijn team met twee treffers aan de hand nam. Kort daarop diende hij met een hamstring blessure het veld te verlaten. Ook zonder de routinier was Grenswachters heer en meester. Na rust vergrootte de boomlange spits Ronald Clarijs de voorsprong en een ruime zege behoorde tot de mogelijkheden. De kansen bleven echter onbenut. Het werd uiteindelijk 3-1 door een Nispense treffer voor de statistiek.