Aanmelden voor de gameavond kan nog!

RKSV Halsteren Weeknieuws - Week 42

Algemeen

De Super Sunday heeft voor Zondag 1 goed uitgepakt. Op eigen veld werd naaste concurrent IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht met 4-1 verslagen. Hierdoor verstevigde Halsteren de koppositie in de Hoofdklasse B. Omdat mede-titelkandidaat Unitas ook won (van Baronie) blijft die ploeg in het spoor van Halsteren. De wedstrijd begon ongelukkig voor de ploeg van trainer Erwin de Nijs.

Binnen een minuut keek het tegen een achterstand aan. Maar lang duurde de teleurstelling niet. Binnen vijf minuten was de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong, door treffers van Man of the Match Nishant Jagernath en Fouad Idabdelhay. Het was ook de meest attractieve periode in de eerste helft. Pas ver in de tweede helft leefde de wedstrijd weer op toen Thomas Marijnissen voor de 3-1 tekende. Wederom Idabdelhay bepaalde een kwartier voor tijd met zijn tweede treffer de eindstand op 4-1. Het spel na de rust was bij vlagen oogstrelend en van hoog niveau. De defensie controleerde en heerste goed en maakte daarmee ook een betrouwbare indruk. Komende zondag is er geen competitieronde. In plaats daarvan speelt de zondagselectie op vrijdagavond 18 oktober a.s. om 20.00 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Beloften van KAA Gent. Deze club komt uit in de Jupiler Pro League, de Belgische eredivisie, waarin het momenteel een derde plek bezet. De wedstrijd op sportpark De Beek is gratis toegankelijk.

Koppositie voor Zaterdag 1
Na een half uur spelen was voor tegenstander Den Bommel al duidelijk dat er niets te halen zou vallen in Halsteren. In een kwartier tijd wist Zaterdag 1 via goals van Mike de Nijs (2x) en een mooie lob van Paolo Fortunati een comfortabele 3-0 voorsprong te nemen. En kwartier voor tijd pakte De Nijs met zijn derde treffer weer een hattrick. Den Bommel deed vijf minuten voor tijd nog wat terug, maar de zege kon Halsteren niet meer ontgaan. De 4-1 winst betekende tevens de verovering van de koppositie van de derde klasse B, nu het nog ongeslagen Tholense Boys niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Duiveland. Zaterdag 1 is daarmee ook gelijk gewaarschuwd, want Duiveland is komende zaterdag de volgende tegenstander. De wedstrijd in Oosterland begint om 14.30 uur.

Door vakantie geen competitie
Vanwege de herfstvakantie ligt het competitievoetbal komend weekend even stil. Wel staan enkele oefenwedstrijden en een incidentele inhaalwedstrijd gepland. Voor zeven teams staat er wel wat op het spel: de volgende ronde van de districtsbeker halen. De JO9-1, JO9-2, JO9-3, JO9-4, JO13-1, JO17-1 en Zaterdag 2 kwamen als winnaar uit de poulefase van de districtsbekercompetitie. Komend weekend start de knock-outfase. Winnen betekent dat je door bent naar de volgende ronde, die in de eerste helft van december wordt gespeeld.

Game-avond: meld je aan!
Op donderdag 24 oktober a.s. vindt vanaf 18.00 uur de jaarlijkse game-avond plaats in kantine 't Ooievaarsnest. Jeugdleden tot en met 14 jaar kunnen die avond hun voetbalskills en PS 4-vaardigheden showen tijdens de E-Talents Cup. Op de Playstation wordt FIFA20 gespeeld. De Dutch Game Masters zijn aanwezig om de avond in goede banen te leiden. Aanmelden kan - als duo - via de website van RKSV Halsteren of rechtstreeks via www.e-talentscup.nl/club/BBJD57Z.

Whatsapp-service
Nieuws van RKSV Halsteren dat je écht niet mag missen, kun je ook via WhatsApp ontvangen. De webredactie van rksvhalsteren.nl stuurt na plaatsing van een nieuwsbericht op de website via Whatsapp een pushbericht, waarmee je direct vanaf je smartphone naar het bericht op de website kan doorklikken. Wil je deze pushberichten ook ontvangen? Whatsapp dan RKSV AAN naar 06-47638878.

Deze week - thuiswedstrijden
Vrijdag 18 oktober 20.00 uur:
Halsteren 1 (zo) - Beloften KAA Gent.

Zaterdag 19 oktober 09:00 uur: Halsteren JO9-1 - Kapelle JO9-1; Halsteren JO9-3 - Nieuw Borgvliet JO9-1.
10:15 uur: Halsteren JO13-1 - JVOZ JO13-2; Halsteren JO15-2 - Virtus JO15-2.
11:30 uur: Halsteren JO15-1 - FC Dordrecht JO14-1; Halsteren JO19-1 - FC Dordrecht JO17-1.
13:15 uur: Halsteren JO17-1 - Roosendaal JO17-1.
15:00 uur: Halsteren 2 - Baronie 2; Halsteren 4 - Alliance 3.

Maandag 21 oktober 18:30 uur: Halsteren JO11-1 - MOC'17 JO11-1.