Afbeelding

Recept van de week: Witlofovenschotel met roomkaas

Algemeen

Diana Rens van Café-Zaal Tivoli deelt iedere week een heerlijk recept met de lezers van De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant. Deze week: Witlofovenschotel met roomkaas.

Wat heb je nodig?
- 800 gram kruimige aardappels
- zout
- peper
- scheutje melk
- 2 theelepels mosterd
- roomkaas met kruiden
- 4 stronkjes witlof
- 8 plakken ham
- geraspte kaas
- boter voor invetten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen, zet een pan water op en kook ze 20 minuten. Vervolgens giet je het water af en stamp je de aardappels tot een puree met een scheutje melk, mosterd en zout en peper. Schep de puree in een ingevette ovenschaal. Halveer de stronkjes witlof en snijd de bittere kern eruit. Kook de witlof ongeveer 4 tot 5 minuten in een pan water. Giet het water af en laat de witlof even uitlekken. Schep een lepeltje roomkaas op een plak ham, wikkel het plakje ham om een stukje witlof en leg ze op de puree. Doe dit met alle stronkjes witlof. Strooi wat geraspte kaas over de ovenschotel. Zet de witlofovenschotel ongeveer 20 – 25 minuten in de oven.