Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Optredens van coverband The Blue Nights nodigen uit tot enthousiasme onder publiek zoals hier in Lepelstraat.
Optredens van coverband The Blue Nights nodigen uit tot enthousiasme onder publiek zoals hier in Lepelstraat. (Foto: )

The Blue Nights viert 40-jarig bestaan

LEPELSTRAAT - Ondanks dat de meeste leden uit België komen heeft muziekband The Blue Nights toch zijn oorsprong aan het Lepelstraatse publiek te danken. Daarom vieren zij zaterdag 7 september hun jubileum in gemeenschapshuis St. Antonius te Lepelstraat. Deze Belgische band is in 1979 begonnen als vierkoppige band met covermuziek en eigen nummers en zet nu als zevenkoppige band nog steeds alle feesten op zijn kop.

In het verleden ging in de regio geen schuurfeest, tentfeest, kermis, braderie of dorpsfeest door zonder de aanwezigheid van The Blue Nights. Alles kon en alles mocht en het publiek stond soms letterlijk op zijn kop door de opzwepende tonen. Nu speelt deze band nog steeds de nummers uit de jaren '60-'70-'80 die iedereen bekend in de oren klinken en tot dansen uitnodigen. Een van de oprichters van de band is nog steeds de leadzanger en gitarist, aangevuld door zijn dochters die mede de stemmen van de band aanvullen. Leden van de band zijn: Fonne van Hooydonck (gitaar en zang), Jessy van Hooydonck (zang), Kathy van Hooydonck (zang), Martin Kastner (drums), Harrie Vromans (gitaar), Wilfred Verhage (basgitaar), Björn van Ginderen (toetsen) en Jan Meesters (geluid). Voor Kathy van Hooydonck betekent 7 september haar allerlaatste optreden. Zij zal nadien vervangen worden door Joline Kavelaars die haar eerste klanken op deze avond zal laten horen. The Blue Nights kent in de veertig jaar dat ze spelen een verloop en toeloop van verschillende muzikanten. Het jubileum staat dan ook in het teken van een ware reünie van zoveel mogelijk oud-leden en huidige leden om de avond compleet te maken. Als kers op de taart komt ook de band Midnight Special terug van weggeweest voor een eenmalig optreden. Zij zijn de voorloper van The Blue Nights en al deze leden hebben ook het ontstaan van deze band meegemaakt en/of maakten er deel van uit. Rock and Roll, Country, Rock, Nederlandstalig en nog veel meer genres staan op het programma van deze avond, dus voor elk wat wils. Nieuwsgierig? Kom dan op 7 september vanaf 20.00 uur zeker een kijkje nemen, want dan gaan de deuren van 'het patronaat' in Lepelstraat open. De eerste klanken zullen om 20.30 uur ten gehore komen.

Combinatie
Jessy van Hooydonck is niet alleen bekend van The Blue Nights maar ook als sociaal werker in gemeente Bergen op Zoom. Zij vertelt desgevraagd: "Mijn rol bij de band is vooral manusje-van-alles. Ik schrijf de muziek mee uit, regel de optredens, et cetera. Ik ben nu 22 jaar lid van de band. Zelf ben ik op mijn 14e op conservatorium gegaan in combinatie met gymnasium aan het Lemmensinstituut te Leuven."

"Daar volgde ik zang, piano, blokfluit, muziekanalyse en muziekgeschiedenis. Op mijn 19e studeerde ik daar af. 6 jaar lang heb ik muziekles gegeven aan kinderen met een beperking en heb een methode ontwikkeld om het proces van het aanleren van muziek te versnellen voor ADHD-kinderen en kinderen met autisme. Deze methode wordt nog steeds gebruikt op verschillende muziekscholen. Ik ben klassiek geschoold maar heb nu vooral de overstap gemaakt naar nummers uit de jaren '70-'80, daar ligt mijn hart meer en het is nu een hobby in plaats van beroep. Van beroep ben ik social worker, deze studie heb ik gevolgd in Breda toen ik les gaf in muziek. Ik heb nog in een soulband bb60 gezeten enkele jaren en ben nu met een nieuw project bezig waarbij de band zelfs nog geen naam heeft, eerst kijken hoe het muzikaal klikt. Verder val ik regelmatig in bij andere bands, al heb ik sinds twee jaar bewust gekozen om daarin te minderen omdat mijn agenda snel volloopt."

Meer berichten