De zesde en tevens laatste 'kwis' voor de zomerstop trok weer een volle zaal met fanatieke teams.
De zesde en tevens laatste 'kwis' voor de zomerstop trok weer een volle zaal met fanatieke teams.

Halsters kwis-circuit gaat zomerstop in

Algemeen

HALSTEREN - Vlak voor de zomer hebben een kleine 100 'kwissers' weer alles uit de kast gehaald om zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden in de categorieën muziek, aardrijkskunde, flora en fauna, medisch, Nederlandse taal en literatuur, geschiedenis, film en tv, eten en drinken, politiek en sport.

Bij Tivoli was de winst voor team Blanco, de absolute topploeg die maar liefst 86 van de 100 vragen goed scoorde. Team Blanco doet echter niet mee voor de overallprijzen. De regel is dat je één van de tien kwissen mag missen, doe je er tien mee dan vervalt de kwis met het slechtste resultaat.

Blanco deed twee kwissen niet mee, dus dat team speelt alleen voor de dagprijzen. Voor de overalloverwinning staat het team van Kannebuis-Olympus 1 ruim aan de leiding. Voor de plaatsen twee en drie is er een hevig gevecht gaande tussen De Botereindjes, Ratjetoe, De Beekers, VVC'68, Hotseknots en Kannebuis-Olympus 2. De vraag is of deze ploegen de laatste drie kwissen aan de start kunnen verschijnen en wat er gebeurt als het slechtste kwis-resultaat wegvalt.

Zomerstop
Het kwiscircuit gaat nu de zomerstop in. Op 27 september wordt de draad weer opgepakt bij De Roos. In oktober wordt er dan nog gekwist bij De Kannebuis en eind november wordt er afgesloten bij Tivoli. In december wordt er niet gekwist, dan worden wel de prijzen uitgereikt: vijf volle boodschappenwagens van de PLUS, een etentje bij 1633 en geschenkbonnen voor de derde plaats.

Gezellig
De reacties op het kwiscircuit zijn alom positief. Steeds zitten er tussen de 100 en 150 deelnemers aan tafel en de sfeer is gezellig en ontspannen. Er zijn ploegen die fanatiek komen kwissen, weer andere groepen komen gezellig 'een glas bier drinken'. Dat verdraagt elkaar allemaal uitstekend en dat moet vooral zo blijven.

Vervolg
In december gaan de horeca-ondernemers van café-zaal Tivoli, grand café De Kannebuis en café-zaal De Roos rond de tafel met Ton Tielemans van De Halsterse Krant om te bekijken of het kwiscircuit in 2020 een vervolg krijgt en in welke vorm.

Uitslag kwis Tivoli
1.
Team Blanco met 86 punten, 2. Kannebuis-Olympus 78, 3. Botereindjes 73, 4. Ratjetoe 66, 5. Beekers 64, 6. VVC'68 62, Kannebuis-Olympus 2 met 62, 8. Hotseknots 60, Kockies 60, 10. Jansen & Co 58, 11. Team Zeegers 54, Tivoli 54, 13. Roosjes 51, 14. Bogers 48, E=MC2 48, 16. De Halsterse Krant 47, 17. VVC'68 dames 42.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Winnend team Blanco
Afbeelding
Afbeelding
De Botereindjes
Team Kannebuis Olympus 1