Afbeelding
Foto: Sophia Piesens

Bourgondisch Ossendrecht in teken Kermis en Braderie

Algemeen

Ossendrecht, bekend om zijn Bourgondische gezelligheid, is springlevend. Het kleine dorpje verscholen achter de bossen en grenzend aan de polders is stevig aan de weg aan het timmeren.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de uitbreiding van Hotel De Jonckheere en de renovatie van Hotel Dekkers, waardoor dit kleine dorpje over twee mooie Hotels beschikt waar het goed toeven is. Daarnaast beschikt het dorp over een compleet nieuwe supermarkt Coop en zijn er twee nieuwe woonwijken in ontwikkeling. Kortom: er gebeurt veel in Ossendrecht. Zo ook in het weekend van 21 tot en met 25 juni met een boordevol programma van vrijdag tot en met dinsdag.

Vrijdag is de opening van de kermis, gevolgd door de kermisloop. De kinderloop start om 19.30 uur; de 5 en 10 kilometer om 20.00 uur. Inschrijven kan bij café Harmoniezaal. Op zaterdag is de kermis natuurlijk voor de jeugd een gezellige bezigheid, maar als het weer meezit kunnen de ouders lekker genieten bij de plaatselijke horeca. Die zullen zorgen voor vertier en muziek in hun café. Het belooft weer een ouderwetse stapavond te worden, zoals in de hoogtijdagen van De Boog, de Ketel en het Hangijzer.

Op zondag is er samen met de kermis de grote Braderie, die dit jaar weer veel te bieden heeft. De vele kramen vanaf De Markt tot en met de Molenstraat zorgen ervoor dat de braderie in Ossendrecht bij de langste van de regio behoort. Bij mooi weer een uitstekend idee om via de mooie fietsroutes in de omgeving de Ossendrechtse braderie te bezoeken.

Op maandag en dinsdag is de kermis ook gewoon geopend en kunnen ouders, opa's en oma's lekker met de kinderen naar de kermis. (Zie ook de kortingsbonnen op de pagina hiernaast!).

Ossendrecht bruist op vele gebieden als nooit te voren en is er klaar voor, een heel weekend feest. U komt toch ook!

Agenda
Vrijdag 21 juni: Kermis + Kermisloop
Zaterdag 22 juni: Kermis
Zondag 23 juni: Kermis met Braderie
Maandag 24 juni: Kermis
Dinsdag 25 juni: Kermis

Afbeelding