Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Altijd druk bezochte kramen op de Pinksterbraderie in Lepelstraat.
Altijd druk bezochte kramen op de Pinksterbraderie in Lepelstraat. (Foto: )

Pinksterweekend in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - Ook dit jaar staat Pinksteren garant voor vele activiteiten in het dorp Lepelstraat. Een enthousiaste groep vrijwilligers draagt zorg voor de organisatie. Het kleinschalige karakter en de ontspannen sfeer maken het dorp een bezoek meer dan waard.

De eerste dagen van dit extra lange weekend staat vooral in het teken van de kermis op het Kerkplein en de altijd gezellige dartavond, georganiseerd door voetbalvereniging Lepelstraatse Boys. Een dag later, op zondagochtend, voert wielrennen de boventoon wanneer een spannende wielertocht als NK voor vrije renners op het programma staat. Vanaf twee uur 's middags mag iedereen z'n geluk beproeven tijdens de bingo in de tent op het Kerkplein, bereikbaar via de Zoekweg in verband met de wielerronde. Felbegeerde prijzen en een gezellige sfeer vormen dan de ingrediënten voor het middagprogramma. In de avonduren is het wederom de beurt aan de Lepelstraatse Boys. In diezelfde tent zal coverband Impakt een sfeervolle avond verzorgen. De opbrengsten van de voetbalvereniging worden gebruikt voor de organisatie van hun eigen 'Groen Gras Festival' op 21 juni, een mooi evenement dat onze regio rijker is.
De laatste dag van het weekend, maandag 10 juni tweede pinksterdag, staat Lepelstraat in het teken van de jaarlijkse braderie. Tijdens deze 38e editie zijn er weer vele standhouders en lokale verenigingen aanwezig. Proef de authentieke sfeer, ontdek de diversiteit aan kramen en schuif aan voor een hapje of een drankje; op de braderie is er voor iedereen wel wat. Naast de braderie is er dit jaar weer een rommelmarkt waar van alles wordt aangeboden.

Stichting Braderie Lepelstraat: 'Met al deze activiteiten is Lepelstraat zeker een bezoekje waard tijdens Pinksteren.'

Meer berichten