Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Het plein aan de Burgemeester Elkhuizenlaan op De Beek staat weer in het teken van de Roparun.
Het plein aan de Burgemeester Elkhuizenlaan op De Beek staat weer in het teken van de Roparun. (Foto: )

Festijn bij doorkomst Roparun De Beek

HALSTEREN - Het doorkomstcomité Roparun Elkhuizenlaan/De Beek organiseert ook dit jaar weer veel activiteiten op tweede pinksterdag maandag 10 juni. Deze vinden zoals altijd plaats op en nabij het winkelcentrum in de Elkhuizenlaan.

Uiteraard worden de lopers en fietsers van de teams die deelnemen aan de estafetteloop van meer dan 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam gastvrij en met gejuich en applaus ontvangen. Het doorkomstcomité rekent dan ook op enorm veel aanmoedigingen van de hopelijk massaal aanwezige toeschouwers.

Wat is er allemaal te doen bij het winkelcentrum? De speaker van dienst verwelkomt de teams die vanaf dit punt nog zo'n 80 kilometer voor de boeg hebben richting eindpunt Rotterdam. Natuurlijk wordt er muziek verzorgd door een top discotheek om de feestelijke sfeer nog verder te verhogen. Voor de toeschouwers, familieleden vrienden en bekenden wordt er een overheerlijk ontbijt geserveerd met koffie. Natuurlijk zijn er ook frisdranken et cetera verkrijgbaar. De opbrengst van de activiteiten gaat totaal naar de Roparun. Een grote loterij met vele prachtige prijzen, een gedenkhoekje om een lichtje aan te steken voor dierbaren die met de ziekte kanker te maken hebben of te maken hebben gehad.

Wisselpunt
Ook dit jaar zorgt Kindervakantiespel "Onder de Panne" weer voor attracties voor de jeugdige aanwezigen. De Elkhuizenlaan is, zoals ieder jaar, versierd met gele vlaggen en ballonnen. Nieuw is dat er mobiele toiletten worden geplaatst voor deelnemers én toeschouwers want deze straat is officieel benoemd tot wisselpunt voor de teams. De teams met thuisbasis Halsteren worden in het zonnetje gezet. In het bijzonder wordt Runningteam De Brabantse Wal verwelkomd, want alle opbrengsten van doorkomstcomité Elkhuizenlaan/De Beek gaan naar dit thuisteam. Dit welkom is vanzelfsprekend ook bedoeld voor de familieleden, vrienden en donateurs van team De Brabantse Wal.

Het doorkomstcomité wil hierbij nadrukkelijk vader René en zoon Michiel Zandbergen bedanken voor hun jarenlange tomeloze inzet bij de Roparun.

Zaterdagochtend begint met een 'ontbijt van De Brabantse Wal bij Cafetaria de Beek, het kloppend hart van deze doorkomst sinds 12 jaar. Daarna vertrekt het team richting startplaats Parijs. Zondag eerste pinksterdag wordt er door een grote groep vrijwilligers keihard gewerkt om alles voor de doorkomst in orde te brengen. De partytenten worden geplaatst in de ochtenduren en vanaf 13:30 uur wordt er begonnen aan het versieren van de totale straat. Helpende handjes zijn natuurlijk altijd welkom!

In de nacht van zondag op maandag vinden de laatste voorbereidingen plaats. Zoals het uitrollen van de rode loper, plaatsen van statafels, stoelen, een uitgebreid terras et cetera.

Nu is nog onbekend hoe vroeg het eerste team bij het winkelcentrum passeert maar de ervaring heeft geleerd dat men vanaf ongeveer 04:00 uur de eerste lopers en fietsers kan begroeten in de Elkhuizenlaan. De Roparun en vooral de deelnemers verdienen het om nog meer in het zonnetje te worden gezet voor hun prestaties.

Eenieder is van harte welkom bij het winkelcentrum in de Elkhuizenlaan Halsteren om de deelnemers aan de Roparun aan te moedigen én te genieten van een sfeervolle doorkomst boordevol activiteiten. Met heel veel dank aan de trouwe schare sponsoren en sympathisanten.

Meer berichten