Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
De 90-jarige Klazien Verbeek zwemt al 40 jaar, en gaat nog even door.
De 90-jarige Klazien Verbeek zwemt al 40 jaar, en gaat nog even door.

Groot feest in openluchtzwembad De Melanen

HALSTEREN – Op een doorsnee woensdagmorgen is het ineens groot feest in het Halsterse openluchtzwembad De Melanen. De trouwste zwemster, Klazien Verbeek-van Wesel, viert haar 90e verjaardag, en het hele zwembad feest mee.

Zodra de zon schijnt is Klazien Verbeek in het water van zwembad De Melanen te vinden. "Vorig jaar heb ik 105 keer gezwommen", zegt ze, "zodra het lekker weer is ben ik er, en dan zwem ik 10 baantjes, dus vijf keer het bad heen en weer. Het gaat niet vlug, maar het voelt wel heel goed. Voor het zwemseizoen begon was ik stram en had ik overal pijn. Als ik zwem wordt dat zienderogen minder!"

Ambassadeur
Klazien is lid van de Halsterse "zwemfietsclub", maar niet alleen de leden van die club feliciteren haar enthousiast, ook het personeel van De Melanen staat in de rij om Klazien de hand te schudden. "We zijn trots op Klazien", zegt Conny van Kouteren van het zwembad, "ze doet het toch maar mooi. Tuurlijk, we moeten haar een handje helpen om het bad uit te komen, maar dat doen we graag. Klazien is onze beste ambassadeur!" Klazien is bijna sprakeloos: "Iedereen verwent me zo!", zegt ze.

Contacten
Ook na haar verjaardag zwemt Klazien nog vrolijk door. "De Melanen is een mooi zwembad, en op mijn scootmobiel rij ik er zo naartoe. Ik heb geen kinderen, dus het zwemmen helpt me om contacten te houden. Na veertig jaar zwemmen weet ik dat zwemmen overal goed voor is. Het houdt me fit, en het brengt me heel veel goede moed!"

Meer berichten