Afbeelding

Op Hemelvaartsdag barsten de Lentefeesten weer los

Algemeen

HOOGERHEIDE – Al meer dan 40 jaar wordt in Hoogerheide op Hemelvaartsdag de lente gevierd in een centrum vol kramen, muziek en gezelligheid. De editie 2019 op donderdag 30 mei belooft weer een volle dag in het hart van het dorp dat zal bruisen van activiteiten voor jong en oud.

Organiserende winkeliersvereniging Winkelhart Hoogerheide heeft ook dit jaar weer alles op alles gezet om de Lentefeesten tot een succes te maken. Om 10.00 uur barst het spektakel los waar een jaar lang naartoe is gewerkt. Deze Lentefeesten zijn in de regio van oudsher de eerste grote buitenmarkt van het seizoen. Bezoekers weten het winkelhart van heinde en verre te vinden. Met ruim honderd kramen is het altijd gezellig druk in de Raadhuisstraat. En vooral met mooi weer trekken de Lentefeesten extra veel bezoekers! Aan gezellige terrasjes zal het niet ontbreken, de horeca laat zich van zijn beste kant zien.

Vrijwel alle winkeliers in het centrum van Hoogerheide openen op Hemelvaartsdag hun deuren en verwelkomen het publiek in hun zaak, vaak voor een kennismaking met nieuwe producten of mooie aanbiedingen. Op het Sint Lucasplein wordt weer een grote voorjaarskermis ingericht met attracties voor alle leeftijden. De Scheldezonen tekenen traditiegetrouw voor de organisatie van deze kermis; jammer genoeg zal dit jaar hun eigen tent met muziekoptredens ontbreken. De kinderrommelmarkt is dit jaar veranderd, deze is verhuisd van de Flemingstraat naar het Ouwe Raedthuysplein en wordt daarmee het middelpunt van de Lentefeesten.

American show
Ook de jaarlijkse American Cars & Bikes-show met livemuziek en food & drinks belooft een spektakel te worden voor wie van oldtimers, motoren of 'Amerikaans' houdt. Autoliefhebbers kunnen ook het hart ophalen aan tuning.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding