Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Daniëlle van der Poel (ODIO) in duel met Fleur Kuijper (WVV'67).
Daniëlle van der Poel (ODIO) in duel met Fleur Kuijper (WVV'67).

Wordt het Grenswachters da1 of Vivoo da2?

WOENSDRECHT - De Ladies Derby 2018-2019 nadert haar ontknoping. De vijfde Klasse 851 van het damesvoetbal herbergde dit seizoen niet minder dan twintig onderlinge confrontaties. Naast de officieuze titel van 'Woensdrechts beste' jagen met name Grenswachters da1 en Vivoo da2 hogere doelen na. Beide teams speelden toonaangevend voetbal en legden wekelijks de gehele concurrentie hun wil op. Zondag 26 mei valt de beslissing wie zich algeheel kampioen mag noemen.

Veerkracht
Het negentiende hoofdstuk van de ladies Derby werd zondag te Woensdrecht uitgevochten. De teams van WVV'67 en ODIO speelden louter nog voor eigen eer en glorie. Vanaf de eerste minuut maakten de WVV-dames hun favorietenrol waar. Het verschil op de rangschikking, derde om achtste, werd al snel in een score uitgedrukt. Amber van Pul zorgde voor de opening van een doelpuntrijke wedstrijd. Halverwege de eerste helft mocht WVV-spits Robin Akkermans alleen op het doel af en maakte geen fout, 2-0. ODIO-dames toonde echter veerkracht en vond zelfs aansluiting door een schitterende vrije trap van, wie anders dan goalgetter Daniëlle Bus. Net voor rust stelde de Ossendrechtse in Woensdrechtse dienst Yashlin Smeeks orde op zaken. Haar inzet werd door laatste vrouw Joyce Schroeijers van richting veranderd en viel ongelukkig binnen, 3-1.

Na de thee brak het gebrek aan wissels ODIO-dames ietwat op. Achtereenvolgens zorgden Iris Kouters, Amber van Pul en Yashlin Smeekes van afstand voor een riante marge. ODIO beet met scores van Daniëlle Bus en Maud Simons nog even van zich af waarna Colinda Rommers voor het slotakkoord zorgde, 7-3.

In de Ladies Derby wist geen enkele deelnemer de wedstrijd WVV'67 da1-ODIO da1 correct te voorspellen. Michelle van der Poel kwam met haar 6-3 het kortst in de buurt en mag een Wilbrink Slagroomtaart namens Bo-Ac tegemoet zien!

Stand na 19 duels: Tamara van den Bergh (54), Saskia Jansen (50), Jos Vriens (50), Merel Tempelaars (49), Arthur van de Goor (47), José Prop (47), Kristie Janssens (47), Madeleine Veraart (47).

Toekomst
Voor het laatste hoofdstuk van de Ladies Derby mag ODIO-dames in eigen huis aantreden. Ze is gastvrouw voor een op volle sterkte aantredend Vivoo da2. De dames van coach Corné Adriaansen gaan dit seizoen nek-aan-nek met hun concurrentes uit Putte. Zowel Vivoo als Grenswachters verloren dit seizoen slechts eenmaal. Nota bene van elkaar. In de overige duels gingen alle tegenstanders met grote cijfers over de Putse dan wel Huijbergse knie. Zo ook de Bergse opponenten Dosko (10-0) en Nieuw-Borgvliet (9-0). De groen-gele armada onder leiding van ijzeren lady Jolanda Janssens kunnen aan de vooravond van de finaledag echter een veel beter doelsaldo overleggen 111-8 tegen 83-8.

Of de ODIO da1-Vivoo da2 vooralsnog de laatste derby is zal de nabije toekomst leren. Zo zal de kampioen promoveren. En verder is de vraag of METO haar technisch kader rond krijgt en de ODIO-selectie intact blijft…

Meer berichten