Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Het diamanten bruidspaar samen met burgemeester Steven Adriaansen, hun dochter Lisette en schoonzoon John.
Het diamanten bruidspaar samen met burgemeester Steven Adriaansen, hun dochter Lisette en schoonzoon John.

Diamanten paar Van Iersel-Schroeijers

OSSENDRECHT - De tijd tussen dat cupido toesloeg en hun huwelijk was iets korter dan gepland, maar Dré en Jo van Iersel-Schroeijers hebben er na 60 jaar huwelijk nog steeds geen moment spijt van.

Het begon allemaal in het café van Jo haar ouders, 'café Vogelenzang' in Ossendrecht. Dré, 21 jaar oud was daar klant en zag de zus van Jo wel zitten, maar zij hem niet. Ineens viel zijn oog op de 17-jarige Jo. "Zo, die is mooi en nog jong, die wil ik wel hebben", dacht hij en omgekeerd viel Jo als een blok voor Dré. Ze raakte al snel zwanger waardoor er binnen een jaar moest worden getrouwd.

"Ja, dat was zo vroeger. Maar het werd niet een echt leuke trouwdag. Voor mij geen witte trouwjurk want dat mocht vroeger niet als je zwanger was. Ik trouwde in een zwart pakje. Toen we 25 jaar getrouwd waren hebben we dan ook een echt feest gegeven. We gingen na ons trouwen bij Dré zijn ouders inwonen en kochten het stuk grond met schuur naast Dré zijn ouderlijk huis en bouwden zelf een huis. Met onze prachtige dochter Lisette hebben we daar gewoond tot Dré zijn ouders waren overleden. Daarna zijn wij weer terug verhuisd. Van vakanties hebben we altijd volop genoten. Samen met neef Tonny en zijn vrouw José hebben we heel wat afgereisd. Noorwegen was de mooiste reis." Nu lukt dat niet meer vanwege de gezondheid van Jo. Wel wandelen ze elke dag, gaan graag op bezoek en ontvangen zelf veel koffievisite, waaronder hun twee kleindochters. Dré is nog steeds gek op tuinieren en Jo geniet van alle bloemen en poes Minou. Haar dochter Lisette is haar steun in het huishouden, alles alleen doen lukt haar niet meer.

Vrijdag kwam burgemeester Steven Adriaansen het bruidspaar Van Iersel-Schroeijers feliciteren en zondag vierden ze hun trouwdag met familie en vrienden in Non Plus Ultra.

Meer berichten