ODIO houdt punten in eigen huis | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Balcontrole bij Bjorn Verbrugge (WVV'67).
Balcontrole bij Bjorn Verbrugge (WVV'67).

ODIO houdt punten in eigen huis

OSSENDRECHT – De Gentlemen-derby 2018-2019 is een feit. Het onderlinge treffen tussen ODIO en WVV'67 vormde het slotakkoord van een sextet in de Vierde Klasse A. Voor aanvang van de competitie was de verwachting dat de Woensdrechtse duels slechts als extraatje zou gaan dienen. Met name in Hoogerheide als ook in Ossendrecht waren de verwachtingen hooggespannen. Aanvankelijk hield men gelijke tred met de Zeeuws-Vlaamse topteams doch na de winterstop gaven de Brabantse teams meer en meer terrein prijs. WVV'67 verraste op haar beurt vriend en vijand. Met ODIO en METO strijdt het nog om de officieuze eer van Woensdrecht.


Op een zonovergoten Moederdag kwam WVV'67 fortuinlijk uit de startblokken. Reeds in de tweede minuut bokste ODIO-goalie Michel Michielsen een vrije trap in de voeten van Bjorn Verbrugge. De WVV- targetman wist met het buitenkansje wel raad en schoot gedecideerd de bal tegen de touwen, 0-1. Vervolgens trokken beide teams volgens de geldende derby-voorschriften ten strijde: met passie. Het duel ging over en weer en WVV'67 mocht blij zijn dat Damian Elenbaas een voorzet net niet kon verzilveren en een schot van Coen Michielsen op de paal belandde.

Na rust opende ODIO feller en dwong WVV'67 naar achter. In de 54e minuut snelde de razendsnelle Damian Elenbaas over de rechterflank en gaf een loepzuivere assist op Raf Melsen. De aanvoerder tikte van dichtbij de gelijkmaker binnen, 1-1. Nog geen vijf minuten later eiste de matchwinnaar van vorige week, Damian Elenbaas opnieuw een hoofdrol voor zich op. Na een verre trap mocht hij alleen op Brian Verbrugge af, de WVV-doelman was echter volstrekt kansloos op de bekeken lob, 2-1.

In de iets mindere Woensdrechtse fase was Nic Melsen met een kopbal dichtbij uitbreiding van de score. Aan de andere kant had Thijs de Ron pech dat zijn inzet net voor langs ging en verder mocht ODIO niet mopperen dat twee kopballen van Matt Luijkx geen doelpunten opleverden. Eindstand 2-1.

ODIO: Michel Michielsen, Luke de Dooij, Sander Kerstens, Roy Carpentier, Raf Melsen, Thomas Jansen (35. Marijn Corré), Peter van Aert, Coen Michielsen, Nic Melsen (76. Mitchell Elenbaas, 88. Albert van der Kooij), Luc Melsen, Damian Elenbaas.

WVV'67: Brian Verbrugge, Quirijn Schevenhoven, Youri van der Meulen (88. Michael Gillessen), Matt Luijks, Sander de Nijs, Tomlin Smits (79 Thimo Rottier), Bjorn Verbrugge, Bradley Smeekes (86. Nick Stolwerk), Hessel van Aalzum, Thijs de Ron, Robin Schipperijn.

Gentlemen
In de Gentlemen-Derby slechts twee correcte inzendingen. Klassementsleider Paul van Wesel boekte zijn derde goede derbyvoorspelling. Het Klavertientje gaat echter naar Johnny van Aert. Het sextet derby's is gespeeld. De uiteindelijke eindrangschikking, doelsaldo en aantal punten van Grenswachters en Vivoo zullen de doorslag over de algehele winst gaan geven. Paul van Wesel leidt met 20 punten. In zijn kielzog Thijs de Ron (15), Matt Luijks (15), Dennis Verhaert (15), Bram Konings (14), Jos Vriens (14) en Saskia en Femke (14).

Meer berichten