Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Unieke kans op aansluiting glasvezel

LEPELSTRAAT - Als vervolg op de aanleg van glasvezel in buitengebieden in de regio maakt nu ook een aantal dorpen kans op aanleg van glasvezel. Donderdagavond vond een drukbezochte informatiebijeenkomst plaats bij café Vossenjacht in Klutsdorp over de mogelijke aanleg van een glasvezelnetwerk in het dorp.

Wanneer minstens 35% van de huishoudens in Lepelstraat, Dinteloord, Stampersgat, Nieuw-Vossemeer, Kruisland en De Heen een abonnement afsluit bij één van de vijf dienstaanbieders, dan wordt er glasvezel aangelegd. De deelnemende woningen krijgen dan een glasvezelaansluiting afgewerkt tot in de meterkast. Tot 6 mei kunnen bewoners zich aanmelden voor glasvezel.
De druk bezochte presentatie werd verzorgd door Glasvezel buitenaf. Ambassadeurs Ton Gabriëls en Theo Rademakers legden uit, dat sneller internet steeds belangrijker wordt in een moderne samenleving en dat glasvezel hiervoor het perfecte netwerk is. Een unieke kans voor Lepelstraat. De bewoners die zich inschrijven, hoeven geen aansluitkosten te betalen. Daarbij zijn de maandelijkse vergoedingen voor de diensten in lijn met hetgeen de bewoners nu betalen.
Freek Tielemans van Secured-IT aan Dorpsstraat 156 in Halsteren was aanwezig als lokale verkoper. De voorzitter van de Dorpsraad, Bert Vos, gaf aan dat de aanleg van glasvezel in Lepelstraat sterk zal bijdragen tot een verdere kwalitatieve groei van het dorp en zeker zal bijdragen tot verdere saamhorigheid. Dorpsraad Lepelstraat ondersteunt het initiatief volledig en zal er een actieve bijdrage aan leveren.

Tweede informatieavond

Donderdag 11 april vindt er een tweede informatieavond plaats. Deze maal bij Lepelstraatse Boys, inloop vanaf 19.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Meer berichten