Dimitri Ceuppens (11) wederom trefzeker voor Vivoo.
Dimitri Ceuppens (11) wederom trefzeker voor Vivoo.

Vivoo richt vizier op nacompetitie

Algemeen

HUIJBERGEN - Vivoo is in goeden doen. Na een avontuur van wederom een voetbaljaargang in de Vierde Klasse diende de blauwbloezen op grond van behaalde resultaten hun heil opnieuw een niveau lager te gaan zoeken. Als beginnend coach zou je jezelf een beter debuut wensen. Rudo Gommers zat echter niet bij de spreekwoordelijke pakken neer, zag enkele routiniers vertrekken en richtte zijn blik op de kelder van het amateurvoetbal. Een podium waarop Vivoo boetseert aan een nieuwe talentvolle lichting. Als toegift richt men het vizier op de nacompetitie...

Jordy van Gastel en Kaylan Timmermans besloten het gezonken Huijbergse schip te verlaten en het voetbalgeluk bij Grenswachters te beproeven. Het avontuur in Putte bracht vooralsnog niet het beoogde en gehoopte resultaat. Wekelijks vechten ze een bittere strijd tegen wederom degradatie. Een raadsel voor de insiders. Grenswachters behoorde vorig seizoen tot de smaakmakers van de Vierde Klasse en verspeelde de titel pas in de slotfase. Het vertrek van topschutter Gino Boer en Gijs van Landeghem werd gecompenseerd met een handvol aanwinsten. En toch beweegt het team van Patrick Arnouts zich met moeite door het seizoen 2018-2019.

Zondag had Grenswachters zich in Heerle een goede dienst kunnen bewijzen door, na winst op RSV, opnieuw een driepunter te scoren. HSC'28 is hekkensluiter en als zodanig regelrechte concurrent om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De Puttenaren startten sterk en kregen twee opgelegde kansen doch wist het doel niet te vinden. Voor rust bepaalde men het wedstrijdbeeld maar was het HSC'28 dat met een counter de score opende. Na de thee kreeg Grenswachters een cadeautje toen de HSC-goalie een wegspringende bal miste en Ronald Clarijs een niet te missen kans bood, 1-1. Op zoek naar meer worden vervolgens paal en lat geraakt en mist Nicky Verboven voor open goal. HSC'28 heeft aan een counter genoeg om de winst veilig te stellen, 2-1.

METO en WVV'67 beleefden eveneens weinig plezier aan hun bezoekjes aan Zeeuws-Vlaanderen. Na het verlies in en tegen Koewacht wachtte METO opnieuw een zware opgave bij lijstaanvoerder Steen. Met de voldoende herstelde coach Peter Deelen weer op de bank toonde 'roodwitblauw' veerkracht. Het team keek echter al vroeg tegen en achterstand aan, echter wat men ook probeerde, de gelijkmaker bleef uit. In de slotfase pakte debutant doelman Hugo Bos (stand-in voor de niet geheel fitte Bram Konings) een strafschop.

In Yzendijke kwam WVV'67 al snel door Sander de Nijs op voorsprong maar kon vervolgens niet het niveau van de voorbije weken halen en ging uiteindelijk met 3-1 kopje onder.

ODIO kwam niet in actie door het overlijden van erelid Adrie van Steenpaal (87). Na het heengaan van Louis Schroeijers onlangs verliest de Ossendrechtse vereniging opnieuw een markante clubman. Adrie van Steenpaal was een kwart eeuw secretaris en samen met zijn echtgenote Annie beheerde hij eveneens 25 jaar de kantine. De laatste jaren was hij supporter bij tal van ODIO-wedstrijden.Vanmiddag neemt Ossendrecht afscheid van Van Steenpaal.

In Huijbergen zette Vivoo haar opmars voort. Ditmaal werd Hoofdplaat met ruime cijfers aan de zegekar gehangen. Emile van der Beek opende de uiteindelijke zevenklapper. Ronny Bolders en Dimitri Ceuppens bepaalden de ruststand op 3-0. In de tweede helft waren het Bas van der Heijden, Rick Luijkx, Skip Verhoeven en opnieuw Dimitri Ceuppens met diens 18e treffer, de score opvoerden. Met de volle winst in drie wedstrijden doelsaldo van 12-0 leidt Vivoo in de derde periode!

In Memoriam Adrie van Steenpaal.