Gisteren was de wedstrijd tegen VV Steenbergen op Sportpark de Beek (3-2).
Gisteren was de wedstrijd tegen VV Steenbergen op Sportpark de Beek (3-2).

Weeknieuws RKSV Halsteren

Algemeen

Halsteren 1 (zo) - IFC 1-0

De zondaghoofdmacht deed goede zaken afgelopen zondag. In een weinig verheffend duel, waarin de formatie van trainersduo Pennings/Pijpers grossierde in slordig balverlies, was het IFC dat het dichtst bij de openingstreffer was. Tot twee maal toe werd de lat geraakt en leek keeper Ariën Pietersma geklopt. Het bekende engeltje zorgde er voor dat Halsteren niet op achterstand kwam. Vlak voor rust kwam IFC met tien man te staan nadat een speler z'n tweede gele kaart kreeg. In plaats van de wedstrijd naar zich toe te trekken, werd het spel van Halsteren er niet beter op en was van een veldoverwicht geen sprake. Na de rust regen de kansen voor Halsteren zich aaneen, maar gescoord werd er niet. Pas een kwartier voor tijd kwam de verlossende treffer. Perry Bierkens kopte een voorzet van Karim Didi hard in. Het vormde het hoogtepunt van de wedstrijd, die verder nog ontsierd werd door een - op appèl van de grensrechter en de naburige IFC-supporters gegeven - rode kaart van Jurik Zimmerman. Ook met tien man kwam de zege niet meer in gevaar en hield Halsteren met de 1-0 zege de aansluiting met de koplopers in de Hoofdklasse B.

Komende zondag staan twee inhaalduels op het programma en heeft Zondag 1 een weekje rust. De week erna wacht gelijk de lastige uitwedstrijd in Uden tegen UDI'19/CSU. Thuis werd in een pover duel met 0-0 gelijkgespeeld. De wedstrijd in Uden begint om 14.00 uur en is "live" te volgen via ons Twitteraccount @HalsterenZo1.

Klundert - Halsteren 1 (za) 1-3

De zaterdaghoofdmacht deed wat het moest doen tegen naaste concurrent Klundert: overtuigend winnen. Halsteren had na het onnodige 2-2 gelijkspel in de thuiswedstrijd nog wel een appeltje te schillen met de tegenstander en wilde niet opnieuw in de slotfase onnodig punten verliezen. Halsteren speelde een goede wedstrijd, waarin op slag van rust Mike de Nijs zijn team op een 0-1 voorsprong zette. Tien minuten na de thee was het diezelfde De Nijs die de marge verdubbelde naar 0-2. Een kwartier voor tijd loodste Roy van Gils Halsteren met een verwoestend schot in veilige haven: 0-3. Klundert kwam nog wel op 1-3, maar de zege kwam verder niet meer in gevaar. Een nuttige overwinning, waarmee Halsteren op koers blijft richting de vierde plek in de derde klasse B. Komend weekend is ook Zaterdag 1 vrij. Een week later wacht de lastige thuiswedstrijd tegen de nummer twee, Prinsenland. Om het ritme vast te houden oefent de ploeg donderdag 28 maart tegen Steenbergen. De ploegen trappen af om 20.00 uur op sportpark De Beek (gratis entree).

Wedstrijdtip:
Halsteren JO11-3 - Meto JO11-3

Het nog ongeslagen Halsteren JO11-3 kan zaterdag een belangrijke stap zetten richting de koppositie. Nog drie club zijn nog ongeslagen en alle drie komen ze zaterdag in actie. METO JO11-3 mag normaal gesproken geen al te moeilijke opgave zijn. Maar onderschatting ligt altijd op de loer, dus het team is gewaarschuwd. Komt u voor de zekerheid maar even aanmoedigen. Het team start om 10.15 uur op sportpark De Beek.

Kijk Binnen Bij Bedrijven

Tussen 1 en 6 april vindt Kijk Binnen Bij Bedrijven plaats. Bedrijven en organisaties op de Brabantse Wal zetten hun deuren open voor mensen op zoek naar een nieuwe baan, een leer- of werkplek of - in ons geval - een stageplaats of vrijwilligerswerk. Ook RKSV Halsteren zet de deuren open en wel op woensdag 3 april tussen 18.00 en 20.00 uur en zaterdag 6 april tussen 10.00 en 15.00 uur. Via kijkbinnenbijbedrijven.nl kun je aan ons laten weten dat je interesse hebt. Klik op ons verenigingslogo in de lijst van deelnemende bedrijven en vul je gegevens in op het contactformulier. Bij vrijwilligerswerk voor RKSV Halsteren staat de ontwikkeling van het individu centraal. RKSV Halsteren is een erkend (SBB-) leerbedrijf voor het begeleiden van MBO-stagiaires. Binnen de club zijn momenteel verschillende uitvoerende en coördinerende taken vacant, bij o.a. onderhoudsploeg, activiteiten, barpersoneel.

Deze week - thuiswedstrijden

Zaterdag 30 maart: 10:15 Halsteren JO13-3 - FC Bergen JO13-1; Halsteren JO10-1 - Steen JO10-1; Halsteren JO8-2 - Smerdiek JO8-1; Halsteren JO11-3 - METO JO11-3; Halsteren JO9-1 - MZC'11 JO9-1; 11:45 Halsteren JO15-3 - VVC'68 JO15-1; Halsteren JO15-4 - De Fendert JO15-3; 13:15 Halsteren MO17-1 - MOC'17 MO17-1; Halsteren JO17-3 - WVV'67 JO17-2.

Zondag 31 maart: 12:00 Halsteren 4 - BSC 8.

Activiteitenagenda

Woensdag 3 en zaterdag 6 april: Kijk Binnen Bij Bedrijven. Zaterdag 20 april: Black & Yellow Party

Kijk voor meer informatie op www.rksvhalsteren.nl of neem contact op via info@rksvhalsteren.nl