Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Debby van der Kleij focust zich eerst op haar herstel.
Debby van der Kleij focust zich eerst op haar herstel.

Zware blessure velt Debby van der Kleij

HUIJBERGEN - PUTTE - De storm is laag gaan liggen, de strijd echter nog niet gestreden. De titelrace in de Vijfde Klasse van het damesvoetbal ligt nog steeds wagenwijd open. Daar kon de topper in Huijbergen onlangs geen verandering in brengen.

De dames van Grenswachters 1 en Vivoo 2 zijn de gehele competitie in een nek-aan-nek race verwikkeld. Het Putse team is toonaangevend en ongenaakbaar. Alle wedstrijden werden tot op heden met overtuigende cijfers gewonnen. Ook die in eigen huis tegen Vivoo met 3-0. Het enige smetje op conto van de blauwbloezen echter. Ook zij wonnen alle overige duels. Reikhalzend keek men in Huijbergen uit naar het treffen waarin het gat op de naaste concurrent kon worden gedicht.

Op zondag 17 februari gaven de dames elkaar geen duimbreed toe. De eerste helft toonden beide teams de spierballen doch een doelpunt bleef uit. Na de thee opende Vivoo sterker, het was Marieke van Aert die zich een buitenkansje niet liet ontnemen en werkte de bal binnen. Grenswachters was even het spoor bijster en uitbreiding van de score hing in de lucht. Tot de 59e minuut. Topscorer Valerie Snepvangers probeerde in een ultieme poging de bal te bemachtigen. Grenswachters-doelvrouw Debby van der Kleij dacht daar hetzelfde over en een botsing was onvermijdelijk. Met enorm nare gevolgen voor de rots in de Putse branding. Op haar been was een gapende wond zichtbaar. Met spoed werd zij vervolgens met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht alwaar er hechtingen in de gapende wond werden gezet. In Huijbergen heerste, met name aan Grenswachters-zijde, verslagenheid. Hoewel er even werd geopperd om verder te spelen staakte de scheidsrechter van dienst toch de wedstrijd. Het duel krijgt op dinsdag 9 april een vervolg. Zonder Debby van der Kleij echter. Zij focust zich eerst volledig op herstel.

Dames-derby

In de Dames-derby aangaande de voornoemde topper derhalve nog geen nieuwe taartverdeling. Wel op grond van de derby METO-WVV'67. In het duel scoorde Sigrid Raaymakers namens METO. Yashlin Smeekes (2x) en Andrea Colpaart deden hetzelfde voor WVV'67. De 1-3 uitslag werd door acht deelnemers correct voorspeld. De Wilbrink-slagroomtaart ging namens Café Non Plus Ultra naar Ad Aanraad uit Woensdrecht. Een week later speelden ODIO en Grenswachters hun inhaalduel. Door goals van Lobke van Keijzerswaard (2e), Inola Pauwels (2x) en Tamara van den Bergh won Putte opnieuw ruim: 0-5. Laatstgenoemde was de enige goed voorspeller en mag namens Schoonmaakbedrijf Ben van Hoof een taart tegemoet zien!

Meer berichten