Dave de Crom kijkt met een uniek perspectief naar WVV'67-METO.
Dave de Crom kijkt met een uniek perspectief naar WVV'67-METO.

WVV'67 - METO vanuit ander perspectief

Algemeen

WOENSDRECHT – Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat het trio Woensdrechtse verenigingen geen rol van betekenis om de hoofdprijzen in de Vierde Klasse A gaat spelen.

METO en ODIO leken aanvankelijk de druk op tegenstanders al te kunnen uitoefenen doch geven door verschillende oorzaken meer en meer punten prijs. De bookmakers hadden bij aanvang seizoen geen fiducie in WVV'67. Desondanks verbaasde het vriend en vijand en nestelde het zich stabiel in het linker rijtje.

Zondag gaan zowel WVV'67 als METO op zoek naar opnieuw drie punten. In Hoogerheide trok eerder METO na een spannend duel aan het langste eind (3-2). Ook in de terugwedstrijd op het Sportpark De Fortuin in Woensdrecht gaat de winst naar 'roodwitblauw' volgens Dave de Crom.

"Op voorhand een interessante wedstrijd tussen twee verschillende spelstijlen. WVV'67 is aanvallend sterk en speelt fysiek voetbal met veel body. Als METO het verdedigend goed op orde heeft, dan maakt ze kans omdat ze individueel misschien net iets sterker is. Ik houd het op 1-3."

Dave de Crom heeft een driedubbel voetballeven. Vanuit de METO-jeugd speelde hij twee seizoenen op hoog niveau bij de A-junioren van Halsteren. Als senior klopte hij opnieuw in Hoogerheide aan en voetbalde drie seizoenen wisselend in het eerste en tweede elftal alvorens hij zijn voetbalheil bij WVV'67 zocht. Na wederom twee jaar verkaste hij voor zes seizoenen in dienst van Vivoo 1. Na een slordige 200 duels voorzien van honderd goals besloot hij in 2014 lager te gaan spelen. In de prognose is hij bevooroordeeld. "Voor dit seizoen waren beide clubs me even lief. Sinds ik echter als trainer in Hoogerheide actief ben, ligt het toch net iets anders", lacht Dave de Crom.

Tot de winterstop had hij het inmiddels uit competitie gehaalde METO 2 als trainer onder zijn hoede. Sinds kort springt de werkloze oefenmeester als assistent de hoofdmacht bij. Waar zit het manco? "Het tweede bestond, nadat er in de zomer enkele routiniers lager ging spelen, uit louter jonge spelers. Die op zondag qua leiding stuurloos waren. Ik kon, vanwege mijn eigen spel bij Vivoo 3, niet de rol van trainer en coach vertolken. Dat was bekend. In de coaching kreeg men de leegte niet opgevuld. Het gebrek aan leiding vergde zijn tol. Steeds makkelijker lieten spelers het lopen waardoor er geen representatief elftal meer op de been gebracht kon worden. Jammer maar keiharde realiteit."