Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Joey Pals is bij de Waterschapsverkiezingen de jongst verkiesbare kandidaat van Brabant.
Joey Pals is bij de Waterschapsverkiezingen de jongst verkiesbare kandidaat van Brabant.

Ossendrechtenaar Joey is de jongste 'waterdrager'

OSSENDRECHT – Op woensdag 20 maart vinden de Waterschapsverkiezingen plaats. Op plek 4 van de VVD-lijst staat de naam van Ossendrechtenaar Joey Pals. Met zijn 20 jaar is hij de jongst verkiesbare kandidaat van Brabant. "Jongeren moeten óók vertegenwoordigd worden", zegt Brabants jongste 'waterdrager', "ik spreek hun taal, dus ik ben er voor hen."

Joey Pals (20) uit Ossendrecht is een typische jongere. Wat hem onderscheidt van het gemiddelde is het feit dat politiek hem intrigeert, en dat die interesse hem niet loslaat. "Dat begon met de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die vond ik enorm interessant. Bij mijn stage werkte ik op dat moment met Manus Bolders, de fractievoorzitter van de Woensdrechtse VVD. Door gesprekken met hem ben ik me ook in de Nederlandse politiek gaan verdiepen. Dat vond ik zo boeiend dat ik in 2017 lid werd van de VVD."

De VVD is Joey op het lijf geschreven. Hij zegt: "Jongeren neigen vaak naar Groen Links of D66, maar dat is mij te links. Het liberale zit in onze familie, en ik beschouw mezelf eerder als rechts dan links. Ambitieuze plannen, bijvoorbeeld voor het klimaat, vind ik mooi, maar het mag niet teveel kosten. De VVD houdt ook de kosten in het oog, en zorgt dat niet alles op het bordje van burgers terecht komt. Dat spreekt me aan." Joey's internationale interesse bracht hem bij de Waterschapsverkiezingen: "Water is belangrijk, en het zet Nederland op de kaart. Daarom stel ik me verkiesbaar voor het Waterschap." Joey wil graag dat zijn kiezers weten wat het Waterschap doet, en hoe belangrijk het is dat de juiste besluiten worden genomen. Hij zegt: "Het Waterschap onderhoudt de dijken en zorgt dus dat je geen natte voeten krijgt. Bovendien zorgt het Waterschap ervoor dat er genoeg water is, en dat het water schoon is. Die taken zijn zo belangrijk dat ik niet kan wachten om me ervoor in te zetten."

Belangrijk

In 'ons' Waterschap Brabantse Delta bezet de VVD momenteel vier zetels. De kans dat Joey daadwerkelijk wordt verkozen is dus groot: "Ik denk dat ik iets moois kan toevoegen", zegt hij. "Ik neem geen blad voor de mond en ik wil opkomen voor jongeren. Ouderen hebben andere belangen, juist daarom is het goed als ik als jongere verkozen zou worden. Daarom hoop ik dat iedereen op 20 maart gaat stemmen, voor provinciale staten én voor het Waterschap. Als het me gegund is, sta ik dan voor je klaar. Dan help ik ervoor te zorgen dat het goed gaat met ons water. Want stel je voor dat er niet genoeg water zou zijn om te sproeien, als de oogst mislukt liggen er ook geen groentes in de supermarkt. Zo belangrijk is water, en daarom moet je stemmen bij de Waterschapsverkiezingen!"

Meer berichten