Tijdens de Nationale Voorleesagen staat voorlezen centraal in Bibliotheek Het Markiezaat (foto ter illustratie).
Tijdens de Nationale Voorleesagen staat voorlezen centraal in Bibliotheek Het Markiezaat (foto ter illustratie).

Voorlezen staat centraal tijdens Nationale Voorleesdagen

Algemeen

HALSTEREN - HOOGERHEIDE - REGIO - Ook dit jaar krijgen de Nationale Voorleesdagen een invulling in onze regionale bibliotheken. Bij Bibliotheek Het Markiezaat staat voorlezen centraal tussen woensdag 23 januari en zaterdag 2 februari.

Voorlezen is namelijk echt een feest, iedere dag opnieuw! Het heeft een positief effect op de fantasie, woordenschat en het tekstbegrip. Daarom wordt er iedere woensdagochtend in de Bibliotheek Bergen op Zoom en Hoogerheide voorgelezen door een medewerker van de bibliotheek. Tussen 10.30 en 11.00 uur zijn alle kinderen welkom om te luisteren naar de leukste verhalen. In de Bibliotheek Bergen op Zoom kunnen kinderen van 3 tot 8 jaar op woensdagmiddag tussen 15.00 en 15.30 ook nog genieten van spannende, gekke verhalen.

Voorleeswedstrijd om VoorleesHeld te vinden

Iedereen van 16 jaar en ouder kan op zaterdag 26 januari meedoen aan de eerste voorleeswedstrijd voor volwassenen, georganiseerd door de VoorleesExpress en Bibliotheek Het Markiezaat. Hiermee wordt op zoek gegaan naar de VoorleesHeld van het Markiezaat. De wedstrijd begint om 13.00 uur in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Deelnemers lezen tijdens de wedstrijd een fragment voor uit hun favoriete (prenten)boek voor kinderen tussen de 3 en 8 jaar. Alle kinderen van deze leeftijd die houden van verhalen, mogen deze wedstrijd niet missen.

Iedereen van 16 jaar en ouder die beschikt over superkrachten op het gebied van voorlezen, kan zich aanmelden. Ook worden er LuisterHelden tussen de 3 en 8 jaar gezocht om, samen met hun (groot)ouders te luisteren naar de verhalen. De JuryHelden zijn al bekend, onder andere wethouder Barry Jacobs. Aanmelden als Voorlees- of Luisterheld kan via een e-mail naar activiteiten@markiezaatsbibliotheken.nl.

Een huis voor Harry

Peuters en kleuters die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van Bibliotheek Het Markiezaat, krijgen een vingerpoppetje van Harry cadeau, waarmee voorlezen nóg leuker wordt! Het boek 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers is dan ook Prentenboek van het Jaar geworden. Het vertelt het verhaal van kater Harry, die verdwaalt in de stad wanneer hij met vlinder Vera buiten tikkertje gaat spelen. Harry kent de weg naar huis niet, en moet Vera vinden om terug thuis te komen.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Graag aanmelden via e-mail op: activiteiten@markiezaatsbibliotheken.nl.