Alle winnaars op het podium.
Alle winnaars op het podium.

Award voor Rico Verhoeven en prijs Rovers Run bij 42e Rabo Sportverkiezingen

Algemeen

BERGEN OP ZOOM – HALSTEREN - Bij de 42e Rabo Sportverkiezingen van de Gemeente Bergen op Zoom is aan sportpersoonlijkheid Rico Verhoeven uit Halsteren de allereerste oeuvre-award uitgereikt. Op het sportgala vrijdagavond In Theater De Maagd werd de Rovers Run uitgeroepen tot Sportevenement van het jaar. Sporters en teams werden gehuldigd voor hun behaalde titels.

Bij de mannen viel de keuze op Bas Leyte die in Amerika basketbal speelt en studeert. Bas kon er zelf helaas niet bij zijn deze avond doordat hij nog een belangrijk toernooi in Amerika had, maar zijn zus heeft zijn prijs voor hem ontvangen!

Sportvrouw

Anouk Prop mocht zich kronen tot Sportvrouw van 2018! Ook zij studeert en sport momenteel in Amerika, maar Anouk was wel in Nederland en aanwezig om haar prijs in ontvangst te nemen. De titel heeft ze verdiend door haar atletiekprestaties, waarbij ze goud indoor 800m en brons outdoor 800m heeft gewonnen. En zoals Anouk zelf zei kunnen we nog heel veel van haar gaan verwachten!

Bij de categorie Sportploeg van het jaar was het een nek aan nek race en erg spannend wie deze prijs zou gaan winnen. Uiteindelijk is de prijs gegaan naar het Heren 1 team van de Giants. Zij zijn kampioen geworden in de 2e divisie landelijk.

De Christ van Wijk aanmoedigingsprijs ging naar de 11-jarige Amy de Bruin. Afgelopen jaar was ze 2e op het NK veldrijden, 2e NK wegwielrennen en 2e NK mountainbike. Heel speciaal was de uitreiking aan de Sporter met een beperking. Deze prijs werd uitgereikt door Niels Quispel van de F!tFabriek. Dit jaar ging deze prijs wederom naar zwemster Suzie Pellis. Afgelopen jaar heeft ze op NK paralympisch op alle slagen gewonnen. Rietje Corstens van AV Spado is benoemd tot seniorsporter van 2019. Ze is pas op 60-jarige leeftijd begonnen met hardlopen, maar ze is nu niet meer bij te houden! Ze was 1e bij de F70 Maas Marathon met een respectievelijke tijd van 4'13"03. Daarnaast bezit ze ook nog eens alle Spado Clubrecords op de weg V65 en V70. De prijs Sportvrijwilliger ging naar Steven de Bont van de Giants!

Sportevenement van het jaar

Deze prijs wordt uitgereikt aan de organisatie van een sportevenement die een bijdrage leveren op sportief, maatschappelijk en economisch gebied. De titel van sportevenement van het jaar ging dit jaar naar de Rovers Run. Rovers Run verenigt sport met natuur en historie. 1e keer in 2016, in 2018 een verdubbeling van het aantal deelnemers (1700). Een sportevenement waar iedereen aan kan deelnemen van jong tot oud.

Oeuvre-award

Deze prijs wordt uitgereikt aan een sportpersoonlijkheid als erkenning voor het totale "sportoeuvre" dan wel levenswerk als actief sporter, trainer, official en/of kaderlid. Winnaar van deze award levert nog steeds, of heeft een grote bijdrage geleverd om zijn/haar sport te promoten en om Bergen op Zoom als sportgemeente op de kaart te zetten. Winnaar van deze award Rico Verhoeven heeft zijn sport groot gemaakt door zijn doorzettingsvermogen en inzet. Hij is een voorbeeld voor velen, zowel op sportgebied als in het dagelijks leven. Hij was ook erg trots dat hij deze prijs in 'zijn' Bergen op Zoom in ontvangst mocht nemen. Hij kreeg de prijs uit handen van de burgemeester, wie ook nog veel lovende woorden voor hem had.

De kampioenen kregen als herinnering een bokaal en een oorkonde. Ook de genomineerden ontvingen een oorkonde voor hun bijzondere sportprestaties afgelopen jaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding