Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Martien Franken (rechts) overhandigt de koffie aan Jan den Ridder (links) van de Voedselbank.
Martien Franken (rechts) overhandigt de koffie aan Jan den Ridder (links) van de Voedselbank.

Lions Club opnieuw in actie voor Voedselbank

REGIO BERGEN OP ZOOM - REGIO WOENSDRECHT - In Nederland leeft meer dan één miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Koffie maakt zelden deel uit van dit pakket omdat het wordt gezien als een "luxe" artikel. Daarom zet ook dit jaar de Lions Club zich weer in om koffie beschikbaar te maken voor de voedselpakketten.

Sinds maandag 26 november is de actie "D.E. Koffiepunten voor Voedselbank Goed Ontmoet" gestart, die werkzaam is voor onder andere Woensdrecht, Steenbergen, Tholen en Bergen op Zoom. Iedere week wordt er een passend voedselpakket aangeboden, waarvan de inhoud door veel verschillende organisaties wordt aangeleverd. Met de koffiepunten van Douwe Egberts wordt er gespaard voor pakken koffie om in de voedselpakketten te kunnen doen. De Lions Club Bergen op Zoom roept inwoners uit de gemeenten Woensdrecht en Bergen op Zoom op om mee te sparen bij de inzameladressen.

In 2017 stond regionale Voedselbank Goed Ontmoet, dankzij de vele gulle gevers bij de actie, op een zeer eervolle derde plaats. Dit betekent dat er bijna 2300 pakken koffie ingezameld waren! Lions Club Bergen op Zoom zou dit jaar het aantal van 2017 graag opnieuw halen, maar zij zouden de 2300 pakken koffie nog liever overtreffen. Dit betekent dat er regionaal 1.3 miljoen koffiepunten van Douwe Egberts ingezameld moeten worden.
Aan het begin van het nieuwe jaar worden alle punten opgeteld en opgestuurd naar Douwe Egberts. De pakken koffie worden vervolgens in februari 2019 afgeleverd. De organisatie hoopt dat er met hulp uit de gehele regio het doel van 2.500 pakken koffie gerealiseerd kan worden.

Inzameladressen in de regio

In de regio Bergen op Zoom en Woensdrecht loopt de actie tot begin januari 2019. Koffiepunten kunnen op verschillende plaatsen in de regio worden ingeleverd in de daarvoor bestemde verzameldozen. Deze zijn te herkennen aan de logo's van Douwe Egberts, de Voedselbank en de Lions Club. In Halsteren: PLUS, Dorpsstraat; Albert Heijn, Dorpsstraat. In Lepelstraat: Bakkerinneke, Kerkstraat. In Hoogerheide/Woensdrecht: Albert Heijn, vestigingen Haviksberg en Huijbergseweg. In Ossendrecht: Emté, Hondseind; in Putte: Albert Heijn, Antwerpsestraat. In Bergen op Zoom: Voedselbank Goed Ontmoet, Abraham de Haanstraat; Albert Heijn, vestigingen Zonneplein en Glacisstraat; Jumbo, vestigingen Van Hasseltstraat en Kompas; MCD, Bloemendaal; Dirk van de Broek Supermarkt, Noordgeest. Wilt u meer informatie over de inzamelingsactie of wat de Lion's Club voor uw goede doel kan betekenen? Neem dan contact op via e-mail: bergen.op.zoom@lions.nl.

Meer berichten