Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Toerclub Central al ruim 42 jaar op de pedalen

HALSTEREN - Toerrijders van Toerclub Central verzamelden zich begin november voor het pand van Helmig Makelaardij aan het Lindeke in Halsteren. Dankzij deze trouwe sponsor (al 24 jaar) beschikken de leden over uniforme jacks en shirts en ontvangen zij geldelijke steun bij de realisatie van hun jaarlijkse feestdag.

Sinds oktober van dit jaar wordt TC Central met wielerbroeken gesponsord door Bouwcenter Logus uit Bergen op Zoom. Op bovenstaande foto is dat redelijk te zien: broeken met een gele en blauwe pijp, plus de naam.

Toerclub Central is een fietsclub met als doel de rijwielsport te beoefenen in groepsverband; het gaat niet om wedstrijden. Elke zondagmorgen in het fietsseizoen staan de leden om 9.00 uur klaar voor clublokaal Cafetaria La Plaza aan de Dorpsstraat in Halsteren om te vertrekken voor een geplande tocht van 50 tot 80 km. Daarnaast rijden ze driemaal per seizoen een langere route. Er wordt gefietst met een gemiddelde snelheid van 27/28 km per uur, afhankelijk van het weer. De toerfietsers vertrekken gezamenlijk en komen ook samen tegelijk weer terug. Het dragen van de clubkleding is een vereiste en een valhelm is verplicht in verband met de eigen veiligheid.

Toerclub Central heeft in 42 jaar al heel wat kilometers afgelegd, gemiddeld zo'n 2100 km per jaar. De club telt momenteel twaalf leden. Wie belangstelling heeft om de wielersport te beoefenen in groepsverband kan komend seizoen enkele zondagen zonder enige verplichting meerijden, daarna hoeft men pas te beslissen over een eventueel lidmaatschap. De contributie bedraagt 40 euro per seizoen, dat loopt van half maart tot half oktober. Meer informatie is te vinden op website: www.toerclubcentral.eu

Meer berichten