Afbeelding

Surpriseloop voor jong en ouder

Algemeen

HALSTEREN – In natuurgebied De Melanen in Halsteren lost Sinterklaas zondag 2 december om 10.00 uur het eerste startschot voor de Surpriseloop. Kinderen van alle leeftijden kunnen dan gratis meedoen aan een loop over 850 meter. Eerst doen ze samen met zwarte piet een warming-up. Na het lopen ontvangt iedereen een aardigheidje van sint en piet. De beste drie jongens en meisjes komen op het erepodium.

Aansluitend, rond 10.20 uur, is de beurt aan volwassen prestatielopers en wedstrijdatleten voor de Surpriseloop over 5 en 10 kilometer. In het fraaie gebied is een ronde van 2500 meter uitgezet.
Inschrijven voor de diverse afstanden kan vanaf 9.15 uur tot een kwartier voor de start in Monkey Town, Langstraat 5, 4661 SE Halsteren. Alle deelnemers ontvangen een surprise bij de finish. Tevens zal een verloting plaatsvinden onder alle lopers. Rond 11.30 uur is de prijsuitreiking aan de 1e, 2e en 3e vrouw en man op de 5 en 10 km.

Deelname aan de jeugdloop is gratis; meedoen aan de Surpriseloop over 5 of 10 kilometer kost €5,--. Start en finish zijn nabij de parkeerplaats bij speelparadijs Monkey Town.
De opbrengst van deze loop wordt gedoneerd aan plaatselijk kindervakantiespel Onder de Panne.

De organisatie van de Surpriseloop is in handen van de vorig jaar binnen plaatselijke atletiekvereniging AC Olympia Halsteren geformeerde werkgroep. Voorzitter Johan Konings licht toe: "We hebben deze werkgroep in het leven geroepen voor het ondersteunen van evenementen vanuit de vereniging. Bedoeling is onze Surpriseloop en Koningsloop meer karakter te geven. Aan beide lopen kan jeugd van heel jongs af aan meedoen. Hoewel we zelf als atletiekvereniging niet meer over een jeugdafdeling beschikken, willen we laagdrempelig gezond bewegen voor kinderen blijven promoten. Hardlopen stimuleren met oog voor het sociaal aspect: gratis deelname."

Kindervakantiespel Onder de Panne is 'super blij en dankbaar dat AC Olympia het kindervakantiespel weer heeft uitgekozen als lokaal goed doel. Paul Schut: "Het is echt leuk dat lokale verenigingen elkaar zo willen helpen. Om onze activiteiten voor de kinderen zo goed mogelijk te organiseren is iedere bijdrage welkom. Zo hebben we de bijdrage van vorige keer besteed aan goede nieuwe banken en tafels voor de kinderen, in plaats van één keer een grote traktatie. Vorige keer hebben we met een groep van onze vrijwilligers ook meegedaan aan de Surpriseloop en dat beviel enorm. Alleen had een aantal van hen wat meer voorbereiding willen hebben. Dus sinds eind september zijn we al met een groepje (ik ook) iedere week aan het 'trainen' op De Melanen voor de loop. Wij hebben er zin in."