Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

"Binky's is een groep voor gezelligheid"

HALSTEREN - REGIO - Angelica Langenberg, 20 jaar, heeft samen met haar ouders Binky's gestart. Binky's is een vriendengroep voor jongvolwassenen met een beperking die zich vooral focust op gezelligheid en het hebben van een leuke tijd met leeftijdsgenoten.

De afgelopen tijd is Angelica bij verschillende vriendengroepen geweest, maar hier voelde zij zich niet thuis. "Vaak was de rest veel ouder. En ja, dan praat je toch over andere dingen", zegt moeder Wilma. De gedachte achter Binky's is dat Angelica niet alleen is met dit probleem. Er zullen veel meer jongeren met een beperking zijn die niet op hun plaats zitten bij de huidige vriendengroepen.

Onderscheidend
Vriendengroep Binky's onderscheidt zich van andere vriendengroepen door hun doelgroep specifiek te maken. Daarom ligt de focus op mensen met een beperking tussen de 18 en 30 jaar. "Maar hier zijn we flexibel in", geeft Wilma aan. "Als iemand goed bij de groep past, dan is die uiteraard welkom. Als het maar gezellig is." Daarnaast willen ze vooral veel vrijheid geven. "Merken we dat de sfeer goed zit, dan passen we ons aan met het plan." Het liefst willen ze een groep van 15 vrienden.

Sponsoren en vrijwilligers
"Op dit moment hebben we al ontzettend lieve sponsors, waardoor dit allemaal mogelijk is. Corné en ikzelf dragen hier natuurlijk ook aan bij met eten en drinken. We krijgen op de avonden zelf ook hulp van vrijwilligers." Door de financiële bijdragen kunnen de activiteiten voor de deelnemers zo voordelig mogelijk worden aangeboden. Dit maakt de drempel om mee te doen ook lager.

De activiteiten voor 2019 staan al vast, waarbij er voor de activiteit altijd wordt verzameld bij Cafetaria De Beek in Halsteren. Na de activiteit kun je daar ook weer opgehaald worden. Iedere derde maandagavond van de maand wordt dit georganiseerd.

Het programma voor 2019:
21 januari: Ontmoeting Binky's met frietjes
18 februari: Spellenavond en elkaar leren kennen
18 maart: Lammetjes knuffelen
15 april: Bowlen
20 mei: High tea
17 juni: Huifkartocht
15 juli: Barbecuefeest
19 augustus: Vrije keuze
16 september: Glow-in-the-dark midgetgolf, Rucphen
21 oktober: Filmavond, Bioscoop Kiek in de Pot, Bergen op Zoom
18 november: Bowlen, Bowling Bergen op Zoom
16 december: Kerstviering met warm eten

De kosten zijn €5-, per avond, maar er wordt voor 6 maanden aan activiteiten vooruit betaald. Voor €30-, kun je dus deelnemen aan 6 gezellige activiteiten! Wil je graag aanmelden of nog extra informatie over Vriendengroep Binky's? Neem dan contact op met Wilma Langenberg op 06-28729449 of via e-mail: cailangenberg@gmail.com.

Meer berichten