Afbeelding

Vrijwilligers op de 'tocht van hun leven'

Algemeen

HUIJBERGEN - Eind augustus vertrok Ella Soffers naar het Italiaanse Bardonecchia met haar zoon, Diëgo Vale. Als vrijwilliger ondersteunden zij de Tour for Life 2018, een achtdaagse fietstocht van Italië naar Nederland voor het Daniël Den Hoed Fonds.

Met het geld dat wordt opgehaald voor het Daniël Den Hoed Fonds tijdens de Tour for Life wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan in het Erasmus MC Kanker Instituut. Deelnemers en vrijwilligers werken samen om de Tour zo goed mogelijk te laten verlopen. "Diëgo en ik zijn vrijwilliger geweest om zo ons steentje bij te dragen zodat er meer onderzoek naar kanker wordt gedaan", aldus Ella.

Warme omhelzingen

Op zaterdag 25 augustus was de aankomst in Bardonecchia. "Voor ons als nieuweling was alles vreemd en kenden we niemand. Gelukkig maken we makkelijk contact, dus we hadden snel aanspraak", schrijft Ella. Tijdens de warme omhelzing met teamgenoot Hennie komen de emoties al los. Hennie is herstellende van kanker en haar man Jos vecht momenteel hard voor zijn leven. Hun dochter Bianca en schoonzoon Joost gaan de Tour for Life fietsen, aangemoedigd door dochter Brenda en kleinzoon Tim. "Nu ik dit schrijf, krijg ik weer kippenvel en tranen in mijn ogen. Samen zou dit gezin de strijd aangaan tijdens de tocht."

Voor dag en dauw

Voor Ella en Diëgo ging de wekker voor dag en dauw om 04:40 uur zodat het ontbijt verzorgd kon worden. Diëgo bakte tussen de 80 en 100 broden per dag en Ella verzorgde samen met drie anderen de rest van het ontbijt. Na de voorbereidingen kwamen de eerste mensen hun ontbijt halen bij Ella en Hennie, de sneetjes brood die ze nodig hadden om de dag door te komen. Na de vroege wekker en goed aanpoten was het tijd om de tent af te breken om door te reizen naar de volgende camping.

"De tocht van je leven"

Iedere dag werd afgesloten met een vers bereide warme maaltijd en het gezamenlijk doornemen van de dag met foto's en film. "Als je dan op een avond een vader hoort vertellen over zijn dochtertje die haar laatste vakantie had op de camping waar we op dat moment stonden, dan houd je het niet droog. En zo waren er veel verhalen. We hebben gehuild, maar zeker ook gelachen." De avond werd afgesloten met het lied van de Tour for Life 2018, 'De tocht van je leven'.

De laatste avond was een 'feest'-avond. Dit leidde wederom tot veel emoties, want het betekende dat er afscheid genomen werd van ontzettend lieve mensen. Op de laatste avond wist Diëgo precies aan wie hij zijn ervaring wilde opdragen: "Deze Tour for Life is voor Jos!"

Samen sterk

Dankzij de bijdragen hebben Ella en Diëgo €610-, opgehaald. "Voor de Tour for Life 2019 is mijn streefbedrag €1.000-, Mochten er bedrijven, scholen of clubs zijn waar ik de collectehoed neer mag zetten, dan zou dat super zijn!" Wilt u graag uw steentje bijdragen, dan kunt u Ella bereiken via ellasoffers@msn.com. Doneren kan via www.tourforlife.nl/ella-soffers of via www.tourforlife.nl/diego-vale. Zo staan we samen sterk tegen kanker.