Afbeelding

Geslaagde rentree van Rick Luijkx

Algemeen

ODIO nog steeds foutloos

HUIJBERGEN – Op een zonovergoten voetbalzondag werden vele reputaties bevestigd. Ruim een kwart eeuw worden individuele prestaties bij afloop van het seizoen op waarde geschat en beloont met gouden, zilveren dan wel bronzen schoenen. Op 14 oktober drukte een record aan recent gefêteerde spelers hun stempel op de scoreborden.
Topscorers van het Jaar Mitchell Elenbaas (2013 en 2014), Gino Boer (2015), Dimitri Ceuppens (2016), Quirijn Schevenhoven (2017) en regerend kampioen Gijs Verresen (2018) deden minimaal eenmaal als vanouds van zich spreken!

Grenswachters is met een valse start uit de startblokken geschoten. Voor de derde maal zag het geen kans om een voorsprong te koesteren en in een driepunter om te zetten. Thuis tegen Wernhout zorgden Roy Belde en Jordy van Gastel voor een mooie marge van 2-0. De bezoekers toonden echter veerkracht en bogen de stand in hun voordeel. Wederom Roy Belde tekende met zijn vijfde seizoentreffer voor de gelijkmaker. Onvoldoende daar nieuwe goalie Levi Jansen vlak voor het eindsignaal alsnog moest vissen, 3-4.

In Hoogerheide kwam METO, zonder de geblesseerden Joey van Hooijdonk en Joep van Kalmthout, al snel op achterstand tegen medekoploper Breskens. Het zou een van de weinige hoogtepunten voor de bezoekers blijken te zijn. Roodwitblauw dicteerde de gehele wedstrijd en won dankzij goals van Gijs Verresen (2x), Niels Adriaansen en Jens Hermans verdiend met 4-1.

In Biervliet werd de gelijknamige plaatselijke voetbaltrots de volgende scalp voor het volledig op koers zijnde team van Peter van Oirschot. Het surplus aan scorend vermogen resulteerde in een kwartet aan goals. Gino Boer (2x), Mitchell Elenbaas en Luke de Dooij legden de 1-4 basis voor een honderd procent score en toppositie in de Vierde Klasse A. Alwaar WVV'67 in eigen huis tegen RiaW haar tweede overwinning boekte. De hekkensluiter hield lange tijd gelijke tred met 'groenzwart'. Uiteindelijk zorgden Quirijn Schevenhoven en Bradley Smeekes voor een 2-0 feestje op sportpark De Fortuin in Woensdrecht.

De Vijfde Klasse A had Vivoo-Rimboe op het affiche. De onvervalste derby betekende de rentree van Rick Luijkx. De Voetballer van het Jaar 2016-2017 speelde vanwege een zware knieblessure vorig seizoen geen minuut. Tot zondag jongstleden. Hij kwam, zag en scoorde de belangrijke openingsgoal. Dimitri Ceuppens voerde vervolgens met een hattrick de stand op tot 4-1 en uiteindelijk derde winst op rij!