RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Zondag 1 maakt indruk
tegen Vlissingen

Vooraf werd rekening gehouden met een lastige pot tegen Vlissingen. De taaie tegenstander had tot nu toe steeds nipte nederlagen geleden en stond dan ook wat geflatteerd laag op de ranglijst. Met oud-Halsteren spelers Josimar Pattinama en Abdoe Abdenbi in de basis was Halsteren gewaarschuwd. De geel-zwarte brigade begon goed aan de wedstrijd en wist Vlissingen in de eerste helft steeds meer onder druk te zetten. Voor rust zetten Moerland en Manengela Halsteren op een comfortabele 2-0 voorsprong. Na rust was Vlissingen rijp voor de sloop en kwam de ploeg er eigenlijk niet meer aan te pas. Met een schitterende vrije trap scoorde Manengela zijn tweede van de middag, waarna Zimmerman de eindstand op 4-0 bepaalde. Door het verlies van naaste belager Gemert staat Halsteren nu steviger aan kop in de Hoofdklasse B. Komende zondag treft het in Alphen aan den Rijn Alphense Boys, dat dus in Gemert de plaatselijke trots met 3-5 wist te verslaan. Halsteren is dus meer dan gewaarschuwd. De wedstrijd op sportpark De Bijlen begint om 14.00 uur en is voor de thuisblijvers te volgen via Twitter op @HalsterenZo1.

Zaterdag 1 komt te kort
tegen ZSC '62

Nadat een week eerder de eerste overwinning viel te noteren, leek het lek boven en was de verwachting dat de doelpuntenmachine weer begon te draaien. Helaas bleek afgelopen zaterdag opnieuw dat de tegenstand in de derde klasse B van een geheel andere orde is dan vorig seizoen. Halsteren kon de eerste helft de gasten in Scharendijk goed bijbenen, maar tot grote kansen leidde dat niet. Na rust kwam ZSC '62 snel op voorsprong, die na een kwartier werd verdubbeld. Twan van Mechelen tekende voor de aansluitingstreffer. In de slotfase van de wedstrijd trok ZSC'62 de zege naar zich toe. De 3-2 van wederom Van Mechelen kwam te laat om nog een punt te behalen. Door de nederlaag blijft Halsteren hangen in de middenmoot van de derde klasse. Komende zaterdag komt hekkensluiter NOAD '67 op bezoek. Een uitgelezen kans om de punten op De Beek te houden. De wedstrijd start om 15.00 uur.

Wedstrijdtip van de week:

Halsteren JO13-3 – Tholense Boys JO13-1!
Een onvervalste streekderby in de strijd om de districtsbeker. Dat mag het affiche van komende zaterdag best genoemd worden. De JO13-3 treedt in de knockout-fase van de bekercompetitie aan tegen het hoger geklasseerde Tholense Boys. De Halsterse ploeg is momenteel de trotse koploper in de vierde klasse en is benieuwd hoe ver het kan komen tegen één van de topploegen uit de derde klasse. De JO13-3 is één van de weinige teams die nog voor de districtsbeker strijdt, dus het zou natuurlijk mooi zijn als de ploeg een ronde verder kan komen. Het duel op sportpark De Beek start om 10.15 uur.