Afbeelding

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Halsteren klopt Baronie en pakt koppositie

Zondag 1 heeft afgelopen zondag door een knappe 2-0 zege op Baronie de koppositie in de Hoofdklasse B veroverd. Zowel Halsteren als Baronie waren nog ongeslagen en hadden een overwinning nodig om in het kielzog van koploper Groene Ster. Die ploeg ging echter onderuit tegen Gemert, waardoor de winnaar van de derby van West-Brabant de koppositie zou overnemen. Halsteren speelde een uitstekende wedstrijd, waarbij zeker in de eerste helft de tegenstander weinig in kon brengen tegen de felheid van de thuisploeg. Met doelpunten van Manengela en De Bonte ging Halsteren met een comfortabele 2-0 stand de rust in. Na rust ging de wedstrijd gelijk op, waarbij Halsteren van geluk mocht spreken dat het geen tegentreffer hoefde te incasseren. Met dank aan de uitstekend keepende Pietersma. Gescoord werd er niet meer en daarmee kroonde de ploeg van trainersduo Pennings/Pijpers zich met de 2-0 eindstand voorlopig weer tot de beste ploeg van West-Brabant.

Aanstaande zondag is het zaak de koppositie vast te houden als Halsteren tegen de rode lantaarndrager sva Papendorp (v/h Magreb '90) aantreedt. De wedstrijd op sportpark Papendorp start om 14.30 uur. De wedstrijd is "live" te volgen via Twitter op @HalsterenZo1.

Eerste punt voor Zaterdag 1 in derde klasse

Tegen mede-promovendus Smerdiek kwam Zaterdag 1 niet tot scoren. De vorig seizoen zo soepel lopende doelpuntenmachine is een trapje hoger nog niet echt aan de praat gekregen. Positief was natuurlijk wel de 0 achterin. Het betekende het eerste punt voor Halsteren in de competitie. Komende zaterdag kan Halsteren goede zaken doen bij winst op Kogelvangers. Met twee gelijke spelen heeft die ploeg ook geen denderende seizoenstart gemaakt. Weet Halsteren de weg omhoog te vinden zaterdag? Kom ook kijken (en aanmoedigen) op sportpark De Beek of volg de wedstrijd op Twitter via @HalsterenZa1. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Wedstrijdtip van de week

In de Hoofdklasse-poule van JO11-1 lijken - op basis van de onderlinge uitslagen - alle ploegen aan elkaar gewaagd. Na een gelijkspel tegen MOC'17 en een nipte nederlaag tegen Terneuzense Boys komt a.s. zaterdag de ongeslagen koploper ST Hontenisse/SDO'63 op bezoek in Halsteren. Voor de JO11-1 een uitgelezen mogelijkheid om de eerste overwinning in de competitie te boeken. De wedstrijd begint om 10.15 uur. Kom ook de JO11-1 aanmoedigen!

11 oktober Game avond

Wie wordt E-Gamer van Halsteren? Op donderdagavond 11 oktober organiseert RKSV Halsteren in samenwerking met de Dutch Game Masters van 17:00 uur tot 21:00 uur de E-Talents Cup. We gaan tijdens deze dag een FIFA 19 Toernooi op het veld en in de kantine spelen. Wie durft de strijd aan? Deelname kost € 5,00 p.p. Leden van Halsteren (vanaf 10 jaar) kunnen zich als koppel inschrijven via https://e-talentscup.nl/club/BBJD57Z.