Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Vertrek 50-jarige Schelderijders bij de kerk in Hoogerheide in oude clubtenues
Vertrek 50-jarige Schelderijders bij de kerk in Hoogerheide in oude clubtenues (Foto: Ella de Wolf)

Retro Rit Wielerclub De Schelderijders

HOOGERHEIDE - Op 3 oktober 1968 is Wielertourclub De Schelderijders uit Hoogerheide opgericht. Op zaterdag 50 jaar later is dit jubileum gevierd met een Retro Rit. Veertien leden van de Schelderijders fietsten in wielershirts van de beginjaren tot heden (foto).
Het vertrek was bij de kerk in Hoogerheide, naast de slagerij waar 50 jaar geleden ook de eerste rit startte. Dit vormde destijds de aanleiding voor het oprichten van een wielertourclub, de eerste in de Zuidwesthoek. Toen werd er maar liefst op en neer naar Vlissingen gereden, waarbij de groep 'verbrokkeld' terugkeerde. Nu voerde de historische rit over een kleiner parcours naar de Oosterschelde en vervolgens de Westerschelde om de clubnaam te eren. Bij de aankomst in het clublokaal, Café Zaal Boulevard in Hoogerheide, troffen de leden het ere-lid Jos van Nueten aan, inmiddels 94 jaar oud en met goede herinneringen aan de club.

De receptie werd door leden, oud-leden en sponsoren bezocht. Namens de Gemeente Woensdrecht overhandigde wethouder Lars van der Beek het wielershirt van de gemeente aan de jubilerende club. Oud-voorzitters Jacques Plasmans en Kees Palinckx memoreerden markante momenten uit de wielerhistorie. Lid van het eerste uur, Jack van Loon, vierde eveneens zijn 50-jarig lidmaatschap en ontving van voorzitter Mark Heijmans een fraai herdenkingsbord met inscriptie. Vervolgens werd er nog lang nagepraat over de rijke wielerhistorie van de club met de nodige hilarische en memorabele momenten in de voorbije halve eeuw.

Meer berichten