Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

'Gewicht in de schaal en jaren ervaring'

HALSTEREN – De raadsleden en burgerleden van GBWP waren aanwezig op de braderie in Halsteren. Tegenover het oude raadhuis stonden zij met een kraam, waarin zij passanten vroegen om een ' mo(nu) mentje' van hun tijd. Niet om politiek te bedrijven, maar om op te halen wat er leeft onder de bewoners van de gemeenten Bergen op Zoom en de dorpskernen.

Tevens maakten passanten kans op een mand gevuld met lekkernijen en streekproducten. De deelname was geheel gratis en de vraagstelling ludiek: wat is het totale gewicht van de 9 raadsleden en 8 burgerleden, de mensen van GBWP die momenteel actief zijn in de Bergse raad? Daarnaast moest men schatten hoe oud deze mensen samen zijn als je de leeftijden bij elkaar telt. Die twee getallen vormden samen het antwoord voor het raadspel. Niet alleen de deelnemers hadden er lol in, maar zeker ook de mensen in de kraam. "Hier had je een camera op moeten zetten", verklaarde een van de burgerleden." Het was echt lachen als je hoort hoe men bepaalde mensen ouder en veel jonger inschatte en dat ook met het gewicht."

Intussen zijn de gezichten van al de GBWP-ers de revue gepasseerd en dat was het uiteindelijke doel. 'Het antwoord houdt GBWP nog geheim, want dit raadspel kunnen we tot in lengte van jaren uitvoeren'.

De deelnemers werden ook vragen gesteld over de manier waarop de gemeente communiceert met de burgers. Verder wilden we hun mening over hun woonsituatie en woonwensen, over wat men mist in de steeds belangrijker wordende zorg en over het belang van elkaar ontmoeten in de wijk.

De winnaar van de prijsvraag Gewicht en Leeftijd is geworden Hans van den Kieboom (foto) uit Lepelstraat, op de voet gevolgd door Lian Suijkerbuijk uit Halsteren.

Meer berichten