Ruud Wermuth toont de oorkonde die hij van Oranjevereniging Halsteren ontving vanwege 25 jaar vrijwillige inzet. Ook vrijwilliger Norman Kuijpers werd in het zonnetje gezet.
Ruud Wermuth toont de oorkonde die hij van Oranjevereniging Halsteren ontving vanwege 25 jaar vrijwillige inzet. Ook vrijwilliger Norman Kuijpers werd in het zonnetje gezet.

Oranjevereniging Halsteren eert trouwe vrijwilligers

Algemeen

HALSTEREN - Tijdens de jaarlijkse Oranjevereniging Barbecue zijn twee van de bestuursleden in het zonnetje gezet door de vereniging. Ruud Wermuth en Norman Kuijpers zijn namelijk 25 jaar bij de vereniging. Beide heren hebben uit handen van voorzitter Paul Schut een oorkonde en een speciaal gegraveerde pen ontvangen voor hun bijzondere staat van dienst voor de plaatselijke Oranjevereniging.

Ruud Wermuth pakte ruim 25 jaar geleden de "teugels" op van de Halsterse Oranjevereniging, de vereniging lag destijds ver op z'n gat. Maar Ruud vond dat absoluut niet kunnen en plukte weliswaar een groepje vrijwilligers van straat bij elkaar om destijds de Koninginnedag-viering en Dodenherdenking van Halsteren terug op de kaart te zetten. En na negen jaar als voorzitter droeg Wermuth met een gerust hart de teugels over aan zijn nieuw gevormd bestuur. Echter al die jaren is hij in de vereniging en in het bestuur actief gebleven om erop toe te zien dat alles goed blijft verlopen én om al ruim 25 jaar de gedecoreerdenbijeenkomst van Halsteren te begeleiden. Één van die vrijwilligers die Ruud van straat "plukte" was Norman Kuijpers. Norman is een vrijwilliger die graag achter de schermen meehelpt. Hij is een ware 'aanpakker'. Echt zo iemand van niet te lang overleggen maar gewoon doen. Hij is zo'n vrijwilliger die komt opdagen om te helpen en tegelijkertijd begrijpt dat een vereniging zoals deze ook een goede sfeer van vriendschap en gezelligheid met zich mee moet brengen. "Als Oranjevereniging zijn we enorm trots op beide heren. En we hopen nog vele jaren van hun inzet en advies gebruik te mogen maken", aldus Paul Schut, voorzitter Oranjevereniging Halsteren.