Afbeelding

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Zaterdag 1 start met streekderby tegen WHS

Zaterdag 1 sloot de poulefase van de districtsbekercompetitie af met een klinkende 7-3 overwinning op NSV. Daarmee is Zaterdag 1 als eerste geëindigd in de poule en speelt het op 10 november de eerste wedstrijd in de knockoutfase van deze bekercompetitie. Komende zaterdag gaat de competitie in de derde klasse B van start. Halsteren start gelijk met een streekderby tegen WHS uit Sint-Annaland. WHS eindigde vorig seizoen op een verdienstelijke vijfde plaats in de derde klasse en het belooft dus direct een goede krachtmeting te worden voor Halsteren, dat zijn debuut maakt in die klasse. De wedstrijd op sportpark De Beek start om 15.00 uur en is gratis toegankelijk!

Wedstrijdtip van de week

De wedstrijdtip van deze week is Halsteren JO17-1 tegen JEKA JO17-1 uit Bavel. Nadat Halsteren vorig seizoen het kampioenschap in de eerste klasse op een haar na miste, was het aannemelijk dat het team ook dit seizoen in die klasse zou uitkomen. Door een vrijkomende plaats in de Hoofdklasse was het echter toch mogelijk om dit seizoen een klasse hoger uit te komen. Het team lijkt er klaar voor en bulkt van het talent. JEKA is gelijk een tegenstander van formaat en Halsteren kan na zaterdag direct zien waar het staat. De wedstrijd op sportpark De Beek start om 13.15 uur.

Halsteren ongeslagen na moeizame zege op RKAVV

De ongeslagen reeks werd afgelopen zondag voortgezet met een minieme 1-0 zege op RKAVV uit Leidschendam. Ondanks de vele "concurrerende" evenementen in Halsteren en Bergen op Zoom wisten de supporters van Halsteren de weg naar De Beek nog goed te vinden. Zij zagen de thuisploeg in het eerste kwart van de wedstrijd sterk spelen, waarbij de aanvallende intenties goed tot uiting kwamen. De 1-0, een puike vrije trap van Francis Kabwe Mangengela, was in die fase niet meer dan terecht. Gaande de eerste helft zakte Halsteren terug en liet RKAVV het spel maken. Het resulteerde in een foutenfestival, waarin beide ploegen geen mooi voetbal op de mat wisten te leggen. Halsteren grossierde in lange pegels vooruit, die sporadisch bij het spitsentrio Zimmerman, Manengela en Meierdres terecht kwamen. Opbouwen van achter uit was vanwege de vroege pressing van RKAVV ook nu weer een te riskant avontuur. Met De Bonte voor Meierdres kwamen er meer kansen voor Halsteren op de 2-0. Maar helaas lukte het de equipe van trainersduo Pennings/Pijpers niet om de marge groter te maken. Halsteren blijft echter door deze 1-0 zege ongeslagen en neemt samen met Baronie en Groene Ster de koppositie in in de Hoofdklasse B. Komende zondag wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen Nuenen. De tegenstander incasseerde afgelopen week zijn eerste nederlaag tegen UDI '19, nadat het eerder won van IFC en Meerssen. De wedstrijd op sportpark De Oude Landen begint om 14.30 uur.

Op 11 oktober Game avond: inschrijving geopend

Wie wordt E-Gamer van Halsteren? Op donderdagavond 11 oktober organiseert RKSV Halsteren in samenwerking met de Dutch Game Masters van 17:00 uur tot 21:00 uur de E-Talents Cup. Dit is het landelijke FIFA clubkampioenschap van Nederland. Als extra primeur mogen deelnemers als eerste FIFA 19 spelen en zal er dus veel media aanwezig zijn! We gaan tijdens deze dag een FIFA 19 Toernooi op het veld en in de kantine spelen. De winnaars van beide toernooien gaan ons eigen esports team vormen! Dus wie durft de strijd aan? Deelname kost € 5,00 p.p. Leden van Halsteren (vanaf 10 jaar) kunnen zich als koppel inschrijven via https://www.ticketkantoor.nl/shop/gameavond.

Thuiswedstrijden

Zaterdag 22 september: 9.00 uur: Halsteren JO8-2 - MOC'17 JO8-3, Halsteren JO8-4 - Roosendaal JO8-5, Halsteren JO9-2 - Victoria'03 JO9-1, Halsteren JO9-3 - BSC JO9-3, Halsteren JO11-6 - Cluzona JO11-2G, Halsteren JO11-7 - NSV JO11-1. 10.15 uur: Halsteren JO11-1 - MOC'17 JO11-1, Halsteren JO11-2 - Unitas'30 JO11-4, Halsteren JO13-7 - NVS JO13-1. 11:45 uur: Halsteren JO13-4 - ST DHV/TPO/VOV JO13-1, Halsteren JO15-1 - Alliance JO15-1. 13:15 uur: Halsteren JO17-1 - JEKA JO17-1, Halsteren JO17-4 - Smerdiek JO17-1, Halsteren JO19-1 - Roosendaal JO19-3. 15:00 uur: Halsteren 1 - WHS 1, Halsteren 2 - Halsteren 4, Halsteren 3 - Cluzona 2.

Activiteitenagenda: 11 oktober: Game avond

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.rksvhalsteren.nl of info@rksvhalsteren.nl.

Afbeelding