Gidsen geven tijdens Open Monumentendagen rondleidingen en uitleg.
Gidsen geven tijdens Open Monumentendagen rondleidingen en uitleg.

Druk programma in weekend Open Monumentendagen

Algemeen

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Rond de Open Monumenten dagen in Halsteren en Lepelstraat op zaterdag 8 en zondag 9 september is een breed programma georganiseerd. Vanuit Heemkunde Kring Halchterth volgt hierbij een overzicht van de activiteiten:

'Na 500 jaar komt Erasmus weer terug naar Halsteren en Lepelstraat.' Vanaf het Heemhuis Hof van Ram aan De Beeklaan in Halsteren vertrekt hij zondag richting Lepelstraat. Zie verder programma van zondag.

Op zaterdag 8 september zullen de monumenten in Halsteren geopend zijn van 13.00 tot 17.00 uur. In de Sint Antoniusmolen worden rondleidingen gegeven met uitleg over de werking van de molen. In de Sint Quirinuskerk verzorgen gidsen rondleidingen en tussen 13.00 en 15.00 uur spelen jongeren en volwassenen viool. Het Oude Raadhuis, nu restaurant 1633, is toegankelijk voor publiek en hier zal een gids vertellen over de geschiedenis van het gebouw en interieur. Ook in de Sint Martinuskerk zijn gidsen aanwezig om uitleg te geven en klinkt rond 15.00 uur vioolmuziek door een strijkersensemble. Op het Oude Kerkhof aan de Dorpsstraat worden bezoekers rondgeleid door gidsen en is een kleine expositie van oude grafornamenten ingericht. In Heemhuis Hof van Ram staat een tentoonstelling centraal over de Eerste Wereldoorlog. Ook hier verzorgen gidsen rondleidingen. In de heemtuin zal intercultureel Vrouwen Theater VIVT optreden om 13.30 uur en 14.30 uur. De optredens duren ongeveer 20 minuten.

Op zondag 9 september zullen de monumenten geopend zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur.