Afbeelding

'Stille kracht' Ad Mouwen van VVC'68

Algemeen

HALSTEREN - Ad Mouwen (73) uit Halsteren is sinds de eerste minuut lid van VVC'68. "Ik ben er al sinds 1966 bij", vertelt Ad. "Toen bestond de club nog niet officieel, we hebben namelijk eerst twee jaar zomeravondvoetbal gespeeld in het stadspark. Hierna, in 1968, ontstond het idee om ons in te gaan schrijven bij de KNVB als echte voetbalclub. Hier kwam steeds meer interesse voor en uiteindelijk na een vergadering hebben we de knoop doorgehakt."

"Ik blijf hier tot m'n dood"

VVC'68 was een feit. Er konden echter nog geen competities gespeeld worden, omdat een vereniging daarvoor toentertijd minimaal twee complete elftallen moest hebben. "We zijn dus actief op zoek gegaan naar leden. Op een gegeven moment hadden we er genoeg en konden we eindelijk starten met het spelen van competities."

Nu VVC'68 vijftig jaar bestaat, is Ad Mouwen dus ook al een halve eeuw lid. Zijn rol binnen de vereniging is niet altijd hetzelfde gebleven. "Eerst ben ik natuurlijk begonnen als voetballer, dit heb ik ongeveer vijftien jaar gedaan. Op een bepaald moment is het goed en ga je je inzetten voor andere dingen binnen de vereniging. Zo ben ik betrokken geweest bij de bouw van de tribune, heb ik meegeholpen met het opzetten van de kleedhokken en het onderhouden van onze gebouwen. Zo ben je altijd wel een beetje bezig."

Ad is niet van plan de club ooit te verlaten. "Ik blijf hier tot mijn dood. We zijn echt een vriendenclubje. We voetballen dan wel zelf niet meer, maar als we op de zaterdagen gaan kijken is het altijd stikgezellig. Dat wil ik nooit meer kwijt."

Afbeelding