Er zijn veranderingen op komst met de bibliotheek in Halsteren.
Er zijn veranderingen op komst met de bibliotheek in Halsteren. Foto: Bep Tielemans

Dorpsraad voert gesprekken over toekomst bieb

Algemeen

HALSTEREN - Dorpsraad Halsteren heeft onlangs een gesprek gehad met medewerkers van de plaatselijke bibliotheek. Momenteel worden gesprekken gevoerd met de verhuurder van het huidige pand aan Dorpsstraat 69. Bibliotheek Het Markiezaat wil in de toekomst - en dat kan al heel snel zijn - een "satelliet" bieb behouden in Halsteren. Ook in Bergen op Zoom-Oost en op de Bergse Plaat is een soortgelijke bibliotheek gewenst.

In de toekomstplannen gaat de voorkeur uit naar koppelen van de bibliotheek aan gemeenschapshuizen; in Halsteren dus de bieb in de Wittenhorst. Dit is ook de wens van de dorpsraad en dit standpunt zal in het overleg met wethouders dan ook worden meegenomen. De dorpsraad vindt dat de bibliotheek zichtbaar moet worden daar waar dagelijks allerlei andere activiteiten plaatsvinden. Tevens wil men in contact treden met welzijnsorganisatie "WijZijn".

Bibliotheek Het Markiezaat is in overleg met de gemeente over samenwerking met het cultuurbedrijf en ook zoekt de bibliotheek naar (financiële) mogelijkheden om op nog meer basisscholen een "bibliotheek op school" te maken. In gemeente Bergen op Zoom zijn inmiddels zeven scholen hiervan voorzien.

Vakantie
Overigens is ook in de Bibliotheek Het Markiezaat de vakantie begonnen. Er zijn speciale zomerse acties in de bibliotheek. tevens zijn de openingstijden aangepast. In de vakantie zijn de medewerkers van de bieb in Halsteren er even tussenuit van maandag 6 tot en met dinsdag 21 augustus. Iedereen is dan welkom in de andere vestigingen.